luni, 9 ianuarie 2012

Muschiulet invelit in bacon cu piure de mazare

Inapoi in Finlanda , inapoi la bucatareala . Un muschiulet de porc , umplut cu edam , masline , ardei , invelit in bacon si un piure de mazare pentru astazi.


Avem nevoie de :
- un muschiulet de porc de cca. 600 g , branza Edam , masline negre , ardei gras verde , 200 g bacon felii , sare , piper , ulei
- pt . piureul de mazare : 400 g mazare congelata , 1 ceapa de marimea unei nuci , o lingura de unt , 200 ml supa de carne/legume  , cca. 50 ml lapte , sare , nucsoara

Preparam asa :
Muschiuletul se spala si se sterge cu un prosop . Se sectioneaza pe lung , fara a taia insa pana la capat . Se desface si se bate intre 2 folii de plastic . Se sareaza si se pipereaza . Se rade branza Edam ( sau cascaval ) , se aseaza felii de ardei gras , masline negre una in spatele celeilalte , se ruleaza carnea cu grija , se prinde cu scobitori sau cu sfoara de bucatarie . Intr-o tigaie incapatoare se incinge putin ulei si se prajeste usor muschiuletul pe toate partile .
Intre timp se aseaza felii de bacon , usor petrecute  una peste cealalta , se scoate muschiuletul , se scot scobitorile / sfoara si se aseaza deasupra feliilor de bacon. Se invelste in bacon si se prinde la capete cu scobitori .
Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt , se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor , la 180 grade , cca. 50 minute . La final se scoate folia si se lasa cateva minute pentru a se rumeni baconul.
 Se scoate muschiuletul , se lasa sa se odihneasca 10 minute ,se scot scobitorile de la capete , apoi se feliaza .


 Pentru piureul de mazare se toaca marunt o ceapa mica , se caleste usor intr-o lingura de unt , se adauga mazarea si se lasa putin la calit si ea . Se toarna deasupra supa si se lasa la fiert cca. 15 minute , pana scade supa . Se zdrobeste cu blenderul , se adauga sare daca mai este necesar si lapte pana ajunge piureul la consistenta dorita . Se pune un varf de lingurita de nucsoara rasa si se amesteca .

15 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata mazarea asa,culoarea-mi place,asta pot spune.
    Dar primesti un iammiii hotarat pentru rulada! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ioi, sunt fan mazare! Imi place tare combinatia!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prezentarea e de nota 10! Imi place foarte mult piureul de mazare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat... prezentarea la fel. Imi place, te imbie sa servesti. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata! Si mie imi place combinatia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelente receta saludable y rica mezcla,me encanta,abrazos y buen año para ud.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina , Flory , merci .

    B'A incearca , eu zic ca nu are ce sa nu-ti placa la piureul de mazare , daca iti place mazarea .

    Anto , si mie imi place mult mazarea .

    Fancy , multumesc .

    Sara , multumesc , esti invitata .

    Alexandrina , te pup.

    Rosita , gracias .

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa ne place si nouã, dar încã nu am preparat cu brânzã, a fost delicios cu garnitura de mazãre, e yummy:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Branza / cascaval pun de obicei pentru a "lega" umplutura .

      Ștergere
  9. Foarte frumos blog ai, felicitari!
    Te urmaresc cu placere!
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...