Pe principiul iarna car si vara sanie , am facut si eu tortul acesta varatic , acum in miezul iernii . O explozie de arome , blat cu migdale , crema de quark si lapte condensat , afine si o inima din jeleu de zmeura .
Avem nevoie de :
- pt. blat :3 oua , 3 linguri de zahar , 2 linguri faina , 2 linguri migdale macinate fin, un praf de sare
- pt . crema : 250 g quark , 250 g lapte condensat , 250 ml frisca lichida ,2 linguri zahar pudra, 16 g gelatina
- pt . jeleul de zmeura : 200 g zmeura , 3 linguri de zahar , 6 g gelatina
- 200 g afine , tort jellee
Preparam asa :
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat "bat "cu un praf de sare , se adauga treptata cate o lingura de zahar si se bate in continuare pana se dizolva zaharul . Se adauga cate un galbenus , apoi cate o lingura de faina , omogenizand cu o lingura , apoi se adauga migdalele macinate si se amesteca bine tot cu lingura , de jos in sus .
O forma de copt se tapeteaza , se toarna in ea compozitia , apoi se da la cuptor , la 170 grade ( preincalzit) timp de 20 minute ( pana cand scobitoarea infipta in centru iasa curata ). Se lasa blatul la racit .
Pentru jeleu se pune zmeura impreuna cu zaharul pe foc pana se dizolva zaharul . Se paseaza cu blenderul si se tree prin sita pentru a elimina semintele ( sita mea e cam mare si au mai scapat cateva , dar nu ma deranjeaza). Gelatina hidratata in prelabil cu 2 linguri de apa rece , se pune la topit pe baie de aburi sau la microunde . Se incorporeaza in amestecul de zmeura cu zahar si se omogenizeaza . Amestecul se toarna intr-o forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece cca. 1 ora , pana se intareste( eu am facut jeleul cu o zi inainte).
Pentru crema se hidrateaza gelatina cu 50 ml apa , apoi se topeste pe baie de aburi . Se lasa cateva minute sa se racoreasca . Quark-ul se amesteca cu zaharul pudra , laptele condensat . Frisca se bate. Gelatina racorita se adauga in amestecul de quark si lapte condensat , se omogenizeaza , se aauga frisca si se amesteca bine pentru a se omogeniza . Crema obtinuta se imparte in doua .
In forma de tort cu inel detasabil se aseaza hartie de copt , inclusiv pe margini . Se aseaza blatul , se toarna 1/2 din crema si se da la congelator 10-15 minute . Se scoate , se aseaza jeleul de zmeura si se acopera cu restul de crema . Se da din nou la congelator 10 minute .
Tort jellee se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Tortul se acopera cu afine , se pensuleaza deasupra cu tort jellee si se da la frigider pentru 3-4 ore .
Dupa 3-4 ore de stat la frigider , se scoate inelul formei , se dezlipeste usor hartia de copt de pe tort si se feliaza .
Eu daca vin la tine am si zapada si un vis de vara!As fi fericita!
RăspundețiȘtergereCand vii?! :)
ȘtergereMinunat... sectiunea vorbeste de la sine. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc , eu sunt bebelus pe langa voi .
ȘtergereMinunat,fructele de padure sunt preferatele mele!Pupici!
RăspundețiȘtergereMerci , si mie imi plac , in special afinele . Te pup.
Ștergerewow ce bunatate aici...arata super...si gustul cred ca a fost minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc , noua ne-a placut , exact pe gustul nostru .
ȘtergereEste o bunatate.Te pup!
RăspundețiȘtergereMerci , te pup si eu .
ȘtergereNumai din descrierea ta deja nu mai pot, dapoi cand vad imaginea...:(
RăspundețiȘtergereLady , ma bucur ca place
ȘtergereHi,hi...vede-te-as si-n costum de baie, pregatindu-l, cuscra draga...vin si eu pe sezlong la o felie, pregateste un ceai cald si-o felie generoasaaaa, te rog! ;-) puuup
RăspundețiȘtergereEsti de coma . Am ras cu lacrimi . Sezlong in nameti de zapada , ar fi ceva total ,original .
ȘtergereCe bunãtate!!!vreau si eu:)
RăspundețiȘtergereRamona , repede , o felie mai este , te asteapta .
ȘtergereN-am gustat dar stiu dupa cum arata ca trebuie sa fie foooooarte bun.
RăspundețiȘtergereSigur ti-ar placea
ȘtergereAi un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereO grozavie aromata de vara , iarna , de ce nu !!! Imi place !!! ;)
RăspundețiȘtergereDe ce nu ...asta am spus si eu . Nu e chiar asa cum ar trebui , cu fructe proaspete , dar e bun si asa .
Ștergerewow!!! arata asa de bine!!!! sunt convinsa ca e delicios!! te pup:*
RăspundețiȘtergereMultumesc dana , multumesc si pentru vizita .
ȘtergereCat de bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina
ȘtergereSectiunea e criminala!;) Ador fructele de padure!
RăspundețiȘtergereM-ai inspirat tu intr-o oarecare masura :)
Ștergere