joi, 12 ianuarie 2012

Salata de sfecla rosie cu hrean

O salata pe care eu o ador , pur si simplu , o mananc cu placere si goala si in compania unui fel principal. Obisnuiam sa fierb sfecla , dar de data asta am copt-o , si bine am facut pentru ca asa isi pastreaza mai bine gustul si culoarea .


Avem nevoie de :
- sfecla rosie , radacina de hrean , sare , otet , zahar

Preparam asa :
Sfecla se spala , se sterge si se pune la copt . Este coapta atunci cand intra usor furculita in ea .
Se scoate din cuptor si se lasa la racit . Se curata de coaja si se taie bucatele sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari .
Hreanul se curata si se rade .Se adauga peste sfecla .
Otetul se amesteca cu sare si zahar si se toarna peste sfecla cu hrean .



Se poate pune in borcane si pastra la frigider timp mai indelungat .

12 comentarii:

  1. O ador si eu!!! eu pun de obicei 1 lingura seminte chimen, dar in Austria vad ca ei pun chimen mult...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc sa pun si eu , merci de idee.

      Ștergere
  2. Tare buna salata de sfecla,nu m-am lisit de ea nici de sarbatori!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am "amintit" de ea tot de sarbatori , la mama .

      Ștergere
  3. merci de idee ,m-am saturat de castraveti!

    RăspundeţiȘtergere
  4. o salata deosebita! si foarte sanatoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  5. si mie imi place tare mult sfecla rosie cu hrean! sanatate si gust :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi pare rau ca am cam uitat de ea , dar acum recuperez , o pregatesc destul de des .

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...