O salata pe care eu o ador , pur si simplu , o mananc cu placere si goala si in compania unui fel principal. Obisnuiam sa fierb sfecla , dar de data asta am copt-o , si bine am facut pentru ca asa isi pastreaza mai bine gustul si culoarea .
Avem nevoie de :
- sfecla rosie , radacina de hrean , sare , otet , zahar
Preparam asa :
Sfecla se spala , se sterge si se pune la copt . Este coapta atunci cand intra usor furculita in ea .
Se scoate din cuptor si se lasa la racit . Se curata de coaja si se taie bucatele sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari .
Hreanul se curata si se rade .Se adauga peste sfecla .
Otetul se amesteca cu sare si zahar si se toarna peste sfecla cu hrean .
Se poate pune in borcane si pastra la frigider timp mai indelungat .
O ador si eu!!! eu pun de obicei 1 lingura seminte chimen, dar in Austria vad ca ei pun chimen mult...
RăspundețiȘtergereO sa incerc sa pun si eu , merci de idee.
ȘtergereTare buna salata de sfecla,nu m-am lisit de ea nici de sarbatori!
RăspundețiȘtergereEu mi-am "amintit" de ea tot de sarbatori , la mama .
Ștergeremerci de idee ,m-am saturat de castraveti!
RăspundețiȘtergereCu placere , si alta data . :)
ȘtergereUna din cele mai bune salate!
RăspundețiȘtergereStii tu ce stii :))
Ștergereo salata deosebita! si foarte sanatoasa!
RăspundețiȘtergereAsa este .
RăspundețiȘtergeresi mie imi place tare mult sfecla rosie cu hrean! sanatate si gust :)
RăspundețiȘtergereMie imi pare rau ca am cam uitat de ea , dar acum recuperez , o pregatesc destul de des .
Ștergere