joi, 12 ianuarie 2012

Salata de sfecla rosie cu hrean

O salata pe care eu o ador , pur si simplu , o mananc cu placere si goala si in compania unui fel principal. Obisnuiam sa fierb sfecla , dar de data asta am copt-o , si bine am facut pentru ca asa isi pastreaza mai bine gustul si culoarea .


Avem nevoie de :
- sfecla rosie , radacina de hrean , sare , otet , zahar

Preparam asa :
Sfecla se spala , se sterge si se pune la copt . Este coapta atunci cand intra usor furculita in ea .
Se scoate din cuptor si se lasa la racit . Se curata de coaja si se taie bucatele sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari .
Hreanul se curata si se rade .Se adauga peste sfecla .
Otetul se amesteca cu sare si zahar si se toarna peste sfecla cu hrean .



Se poate pune in borcane si pastra la frigider timp mai indelungat .

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...