marți, 20 decembrie 2011

Tort cu ciocolata si cirese

In 18 decembrie am mai crescut cu un an si intr-o atmosfera intima , placuta , am sarbatorit acest lucru. Am pregatit totul pe fuga , ceva destul de simplu ,  pentru ca am ajuns in tara abia pe data de 17 , seara . Dar am avut un ajutor de nadejde , surioara mea  draga , careia ii multumesc pentru ajutor si pentru ca mi-a pus la dispozitie casa ei , bucataria ei .Tortul pe care l-am facut in cea mai mare viteza , cu care am avut destule peripetii , care nu arata in cel mai frumos mod posibil din cauza grabei si a ceva mici suparari datorate unui ingredient care mi-a dat ceva batai de cap , a fost divin la gust .Nu arata asa cum mi-am dorit , sunt putin dezamagita si nici nu am vrut sa-l postez initial , dar m-am razgandit datorita gustul deosebit . Am fost laudata .


Avem nevoie de :
- pt.blat : 7 oua , 7 linguri de zahar , 5 linguri faina , 2 linguri cacao
- pt . ganache de ciocolata amaruie : 200 g ciocolata amaruie , 200 ml smantana pentru frisca
- pt. ganache de ciocolata alba : 300 g ciocolata alba , 200 ml smantana pentru frisca
- 1 borcan compot de cirese , o lingura de cacao , cirese confiate

Preparam asa :
Se incepe cu prepararea cremelor , pentru ca necesita catvea ore la frigider .
Pentru ganache de ciocolata amaruie am pus smantana pentru frisca pe baie de aburi impreuna cu ciocolata amaruie rupta bucatele . Se lasa la topit , apoi se lasa putin sa se racoreasca . Se da la frigider 3-4 ore , apoi se bate cu un mixer pana isi dubleaza volumul .
La fel se procedeaza si la ganache-ul de ciocolata alba .
Pentru blat se separa ouale . Albusurile se bat suma tare cu un praf de sare , apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se continua baterea pana se topeste zaharul . se adauga pe rand cate un galbenus , apoi se incorporeaza tretata faina cernuta cu cacao . Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule sau linguri . Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt . Se coace la 170 grade , timp de 20 minute , pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in doua pe orizontala .
Prima parte de blat se insiropeaza usor cu zeama din compot , se aseaza un strat de ganache de ciocolata amaruie , se aseaza cirese  ( fara samburi :) ) .


 Se acopera cu cea de-a doua parte de blat , care se insiropeaza putin . Tortul se acopera cu ganache de ciocolata alba . Deasupra se pudreaza cu cacao si se orneaza cu cirese confiate .


14 comentarii:

  1. cat de bine arata tortul , felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adina , multumesc , esti draguta . Cum spuneam , nu asa trebuia sa arate , dar asta este .Nu mereu iasa ceea ce ne dorim , din diverse motive .

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani! Tortul arata foarte bine si suna foarte apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si sa fii sanatoasa si iubita!...si sa faci torturi cat mai multe, cel putin la fel de frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. la multi ani fericiti! mie imi place tare mult cum a iesit! sigur a fost excelent si la gust! te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani cu sanatate si bucurii! Ai facut un tort delicios!!

    RăspundețiȘtergere
  7. "La multi ani" sanatosi in primul rand.Tot ce-ti doresti sa se realizeze.Tortul este frumos si desigur foarte gustos.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine. Nu am incercat niciodata sa fac crema ganache, dar am mancat o data la un tort si mi-a placut foarte mult. Multumesc ca mi-ai dat ocazia sa incerc si eu asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia acum vad si eu postarea asta :) , ma bucur ca ti-am fost de folos cu ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  10. DEOSEBIT TORTUL! Un adevarat deliciu:X

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Maria . Chiar a fost un deliciu , toti invitatii l-au laudat.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...