E luna cadourilor , o luna plina de bucurie si caldura .Brandusa ne-a provocat sa gatim cu ghimbir sau sa facem prajituri pentru Mos Craciun . Am ales prajiturelele , ghimbirul nu imi prea incanta papila gustativa.
Ce prajiturele sa fac?! Ceva rapid , usor , aromat . Laura Laurentiu a pus o reteta buna pe Arta Culinara , niste fursecuri fine , exact ceea ce aveam eu nevoie . Ea le-a facut cu nuci , eu am folosit arahide .
Avem nevoie de :
- 120 g unt , 80 g zahar , 1 ou , esenta de vanilie , 150 g faina , 1 varf de cutit de praf de copt , un praf de sare , 100 g arahide , dulceata de visine
Preparam asa :
Untul moale , la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine spumos , se adauga esenta de vanilie , apoi galbenusul de ou . Se omogenizeaza si se adauga faina cernuta cu praful de copt si sarea . Se amesteca pentru omogenizare . Rezulta un aluat destul de moale.
Albusul de ou se bate pentru a se dezlega . Arahidele se toaca marunt cu un cutit .
Din aluat se fac sfere de cca . 2 cm diametrul , se dau prin albusul de ou , apoi prin arahide .
Pe o tava acoperita cu hartie de copt , se aseaza sferele de aluat , se apasa usor cu degetul in mijloc pentru a face o adancitura . In fiecare adancitura se pune cate o visina din dulceata.
Se coc la 170 grade , in cuptorul preincalzit , timp de 15 minute , pana devin aurii.
Se lasa sa se raceasca in tava , sunt foarte fragede.
Minunate... imi plac. Pup!
RăspundețiȘtergereArata tare apetisant.Te pup!
RăspundețiȘtergereSara , Dia , sunt tare bune . Eu acum testez retete pentru Craciun , iar aceste fursecuri sigur vor fi pe masa .
RăspundețiȘtergerePrezent la visine!!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase! Felicitari!!!
RăspundețiȘtergereMona , cu mare drag .
RăspundețiȘtergereCristina , multumesc .
mmmmmmm ce buni!
RăspundețiȘtergereChiar sunt Brandusa .
RăspundețiȘtergereArata fenomenal! Mai bine chiar decat cele care se gasesc prin hypermarketuri.. Foarte buna reteta..o sa pun si eu cateva din "modelele" tale de fursecuri pe masa de Craciun. :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac . Reteta asta merita sa fie facuta dublu sau triplu , dispar rapid , garantez .
RăspundețiȘtergeredar arahidele nu se intaresc la coacere?
RăspundețiȘtergereDevin usor crocante
Ștergereimi place cum au iesit, crocante si pufoase in acelasi timp, sigur au un gust delicios de sweeet :D
RăspundețiȘtergereSunt absolut fenomenale
ȘtergereDe cans am descoperit reteta familia SI prieteni vor an fiecare saptamana fursecuri cu Visine capsuni SI ciocolata sunt delicioase
RăspundețiȘtergereSuperbe si cu ciocolata
RăspundețiȘtergere