miercuri, 7 decembrie 2011

Fursecuri fragede cu arahide si visine

E luna cadourilor , o luna plina de bucurie si caldura .Brandusa ne-a provocat sa gatim cu ghimbir sau sa facem prajituri pentru Mos Craciun . Am ales prajiturelele , ghimbirul nu imi prea incanta papila gustativa.
Ce prajiturele sa fac?! Ceva rapid , usor , aromat . Laura Laurentiu a pus o reteta buna pe Arta Culinara  , niste fursecuri fine , exact ceea ce aveam eu nevoie . Ea le-a facut cu nuci , eu am folosit arahide .


Avem nevoie de :
- 120 g unt , 80 g zahar , 1 ou , esenta de vanilie , 150 g faina , 1 varf de cutit de praf de copt , un praf de sare , 100 g arahide , dulceata de visine

Preparam asa :
Untul moale , la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine spumos , se adauga esenta de vanilie , apoi galbenusul de ou . Se omogenizeaza si se adauga faina cernuta cu praful de copt si sarea . Se amesteca pentru omogenizare . Rezulta un aluat destul de moale.
Albusul de ou se bate pentru a se dezlega  . Arahidele se toaca marunt cu un cutit .
Din aluat se fac sfere de cca . 2 cm diametrul , se dau prin albusul de ou , apoi prin arahide .
Pe o tava acoperita cu hartie de copt , se aseaza sferele de aluat , se apasa usor cu degetul in mijloc pentru a face o adancitura . In fiecare adancitura se pune cate o visina din dulceata.
Se coc la 170 grade , in cuptorul preincalzit , timp de 15 minute , pana devin aurii.
Se lasa sa se raceasca in tava , sunt foarte fragede.


16 comentarii:

  1. Sara , Dia , sunt tare bune . Eu acum testez retete pentru Craciun , iar aceste fursecuri sigur vor fi pe masa .

    RăspundețiȘtergere
  2. Mona , cu mare drag .

    Cristina , multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata fenomenal! Mai bine chiar decat cele care se gasesc prin hypermarketuri.. Foarte buna reteta..o sa pun si eu cateva din "modelele" tale de fursecuri pe masa de Craciun. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca iti plac . Reteta asta merita sa fie facuta dublu sau triplu , dispar rapid , garantez .

    RăspundețiȘtergere
  5. dar arahidele nu se intaresc la coacere?

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place cum au iesit, crocante si pufoase in acelasi timp, sigur au un gust delicios de sweeet :D

    RăspundețiȘtergere
  7. De cans am descoperit reteta familia SI prieteni vor an fiecare saptamana fursecuri cu Visine capsuni SI ciocolata sunt delicioase

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...