marți, 4 octombrie 2011

Empanadas cu pui

Aveam o gramada de carne de pui fiarta de reciclat , o parte am bagat-o ieri  intr-o salata de boeuf , dar tot mi-au mai ramas 2 ciocanele . Mi-am amintit ca am vazut o reteta interesanta pe blog la Oana ( Retetele Familiei ) , ceva specific  Americii latine , empanadas . Numai buna reteta , pentru ca in frigider zacea si o crema de branza light , pe care nimeni nu vroia sa o manance . A iesit ceva foarte bun , multumesc Oana pentru idee .


Avem nevoie de :
- pt. aluat : 450 g faina , 150 g unt , 170 g apa rece , 1 ou , sare
- pt. umplutura: carne de pui ( 2 ciocanele ) , 2 linguri pline crema de branza , cca. 60 g cascaval , sare , piper
- 1 ou pentru uns deasupra , seminte de mac / susan

Preparam asa :
Faina se cerne , se adauga sare , oul batut , untul moale si apa treptat . Se framanta un aluat elastic , nelipicios . Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 30 minute .
Pentru umplutura se toaca marunt carnea , se adauga cascavalul ras , crema de branza , sare si piper dupa gust . Se omogenizeaza.
Aluatul se scoate de la frigider , se intinde o foaie subtire ( cca. 2 mm ) si se taie in forma de cercuri ( eu am folosit o cana ) . In mijlocul fiecarui cerc se pune umplutura , marginile se ung cu apa si se impatura , in forma de semicerc . Cu o furculita se apasa pe margini pentru a se lipi aluatul si a nu curge umplutura .
Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt , se ung cu ou batut si se presara seminte de mac sau susan ( sau se pot lasa simple ) . Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , 15-20 minute  , pana devin aurii deasupra .



10 comentarii:

  1. Au forma coltunasilor, si tare imi place forma asta.
    Aurii si frumosi mai sunt ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi....ce grasuni sunt! Si sunt copti frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. B.A sunt intradevar simpatice . Pitica mofturici a mancat 3 ,unul dupa altul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lady , sunt grasuni , au crescut frumos , iar culoarea se datoreaza oului cu care i-am uns deasupra si cuptorului bun , care nu parleste , ca cel de acasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. fff frumos ti-au iesit ;)...

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, mare surpriza ca a mancat si ea.
    Poate e pe calea cea buna cu mancarea :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Cat .

    Sis , a mancat , da' legat de calea cea buna , cred ca e departe rau.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu inteleg cum de v-a iesit aluatul nelipicios, eu nu l-am mai dezlipit de pe mana...o fi faiba de vina? depinde de care am folosit?...sper sa reusesc intr-un final :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ati adaugat prea multa apa , poate fi si faina de vina . Trebuia sa mai adaugati cate putina faina , pana cand aluatul ajungea la consistenta dorita . Poate data viitoare , daca mai incercati , va fi mai bine .

      Ștergere
  9. Super, te pierożki dzisiaj zrobię na kolację:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...