Cu ceva timp in urma mi-a atras atentia aceasta prajiturica , mai ales pentru ca sotului meu ii place foarte mult macul . Am vazut diverse retete , dar m-am oprit la reteta pusa de Sara & Miki ( Culorile din farfurie ) , cu mici adaugari sau schimbari , cum ar fi cantitatea de unt folosita de mine ( mai putin ) , laptele indulcit in care am cufundat biscuitii.
Ce a iesit a fost o incantare , ne place foarte mult , cu siguranta se va repeta.
Avem nevoie de :
-pt. blat : 6 albusuri ,150 g zahar , un plic zahar vaniliat ,100 g mac , 50 g nuca de cocos , 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt , un praf de sare
-pt. crema : 6 galbenusuri , 6 linguri zahar, 1 plic budinca de vanilie, 300 ml lapte , 200 g unt
-pt. ornat : 100 g biscuiti simpli , lapte indulcit , 200 g ciocolata cu lapte , ulei
Preparam asa :
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul , zaharul vaniliat si se bate pana se obtine o bezea tare . Se adauga treptat macul , nuca de cocos , faina amestecata cu praf de copt . Compozitia se pune intr-o tava ( 20/28 cm a mea ) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade , 20-25 minute .
Galbenusurile se freaca cu zaharul , se adauga budinca desfacuta in cateva linguri de lapte . Restul de lapte se pune la fiert , apoi se adauga amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa crema . Se ia de pe foc , se acopera cu folie transparenta si se da la rece . Cand s-a racit se adauga treptat in untul frecat spuma si se omogenizeaza.
Crema se pune peste blatul racit . Biscuitii se inmoaie putin in lapte indulcit si se aseaza deasupra cremei .
Ciocolata se topeste impreuna cu putin ulei , se pune deasupra biscuitilor , se niveleaza.
Se da la rece cateva ore sau peste noapte , apoi se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte
Ce a iesit a fost o incantare , ne place foarte mult , cu siguranta se va repeta.
Avem nevoie de :
-pt. blat : 6 albusuri ,150 g zahar , un plic zahar vaniliat ,100 g mac , 50 g nuca de cocos , 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt , un praf de sare
-pt. crema : 6 galbenusuri , 6 linguri zahar, 1 plic budinca de vanilie, 300 ml lapte , 200 g unt
-pt. ornat : 100 g biscuiti simpli , lapte indulcit , 200 g ciocolata cu lapte , ulei
Preparam asa :
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul , zaharul vaniliat si se bate pana se obtine o bezea tare . Se adauga treptat macul , nuca de cocos , faina amestecata cu praf de copt . Compozitia se pune intr-o tava ( 20/28 cm a mea ) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade , 20-25 minute .
Galbenusurile se freaca cu zaharul , se adauga budinca desfacuta in cateva linguri de lapte . Restul de lapte se pune la fiert , apoi se adauga amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa crema . Se ia de pe foc , se acopera cu folie transparenta si se da la rece . Cand s-a racit se adauga treptat in untul frecat spuma si se omogenizeaza.
Crema se pune peste blatul racit . Biscuitii se inmoaie putin in lapte indulcit si se aseaza deasupra cremei .
Ciocolata se topeste impreuna cu putin ulei , se pune deasupra biscuitilor , se niveleaza.
Se da la rece cateva ore sau peste noapte , apoi se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte
yamyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!
RăspundețiȘtergereDau la schimb pe-o manichiura :))
RăspundețiȘtergeretare frumos ti-a iesit , iar prajiturile cu mac arata asa de bine !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cat . Asa-i , macul da bine , arata interesant.
RăspundețiȘtergereCe minunat ti-a iesit. Imi place mai mult a ta. Pupici!
RăspundețiȘtergereSara & Miki , pupici pentru reteta.
RăspundețiȘtergereImi place tare mult cum ti-a iesit prajitura, arata super apetisant.
RăspundețiȘtergerece buna e prajiturica asta!! felicitarile mele arata super
RăspundețiȘtergereChaf-A , Yaya , multumesc
RăspundețiȘtergereUn deliciu, o idee pentru torturile noastre. Va felicitam.
RăspundețiȘtergereDa , sa stitit ca si eu ma gandeam ca blatul merge foarte bine la un tort , arata frumos. Multumesc pentru vizita Dan & Ionela.
RăspundețiȘtergereSi nu doar blatul,crema e si ea foarte buna si in general tortul,caci eu l-am facut sub forma de tort,e exceptional!Ne-a placut mult de tot!
RăspundețiȘtergerePrajitura/tort , orice ar fi , e divin/a.
Ștergere