luni, 26 septembrie 2011

Tartelete cu gem si nuca

Ori de cate ori ajung in orasul meu natal , fac o vizita la un magazin cu produse " pentru casa " . Mereu gasesc ceva dragut , la un pret super mic . Asa a fost si acum cand am fost in Romania . Am gasit niste forme pentru tarta , de fapt mini-tarta , tartelete ...ce stiu eu cum le mai zice . Mi-au placut si mi-am luat . Azi se cerea neaparat botezul lor , asa ca m-am gandit sa fac niste tartelete cu gem de caise si nuca . Formele au 14 cm diametrul , ingredientele sunt pentru 2 tartelete .


Avem nevoie de :
- pentru aluat fraged : 200 g faina , 1 lingurita rasa praf de copt  ,100 g zahar , 1 ou , 100 g unt , esenta de vanilie , un praf de sare
- pentru umplutura : 6 linguri gem ( eu am folosit de caise ) , 2 pumni de miez de nuca
- 1 galbenus de ou , lapte pentru uns deasupra

Preparam asa:
Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , oul batut usor , esenta de vanilie , un praf de sare si untul rece taiat bucatele. Se amesteca bine , pana se incorporeaza untul , se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece 30 minute .
Fomele se ung cu unt . Se tapeteaza cu aluat , se taie marginile si se tin pentru ornat . Se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a iesi aerul si se mai dau la rece cca. 15 minute .
Cuptorul se incalzeste la 180 grade . Se baga formele cu aluat la cuptor , 15 minute .
Intre timp se pregateste umplutura . Nucile se macina si se amesteca cu gemul .
Dupa 15 minute , aluatul se scoate din cuptor , se pune umplutura in fiecare . Din aluatul ramas se intinde o foaie si se taie fasii care se aseaza deasupra umpluturii. Se unge deasupra cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte . Se dau la cuptor inca 20 minute .


Sectiune

16 comentarii:

  1. buna achizitie.arata minunat tartele tale.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Hermosas tartaleta me gustan mucho los frutos secos,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere
  3. B.A sa stii ca da , e super combinatia intre gemul acrisor si nuca .

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa cum iti ziceam si pe forum, trebui sa fie tare buna tarta ta, sunt convinsa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte faine tartele! Si imi plac formele...

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata demential! Iar fotografiile sunt de-a dreptul artistice-bravo! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut,

    Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

    Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
    Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in "opinia" motoarelor de cautare.

    Numai bine,
    echipa allblogs.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta e preferata sotului meu.
    Combinatia blat-nuca-gem ,il da pe spate de fiecare data . :)
    Sa stapanesti sanatoasa formele si sa faci numai bunatati in ele . :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Chef-A , fancy cake , Boabe de cafea , Lia , multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...