Ori de cate ori ajung in orasul meu natal , fac o vizita la un magazin cu produse " pentru casa " . Mereu gasesc ceva dragut , la un pret super mic . Asa a fost si acum cand am fost in Romania . Am gasit niste forme pentru tarta , de fapt mini-tarta , tartelete ...ce stiu eu cum le mai zice . Mi-au placut si mi-am luat . Azi se cerea neaparat botezul lor , asa ca m-am gandit sa fac niste tartelete cu gem de caise si nuca . Formele au 14 cm diametrul , ingredientele sunt pentru 2 tartelete .
Avem nevoie de :
- pentru aluat fraged : 200 g faina , 1 lingurita rasa praf de copt ,100 g zahar , 1 ou , 100 g unt , esenta de vanilie , un praf de sare
- pentru umplutura : 6 linguri gem ( eu am folosit de caise ) , 2 pumni de miez de nuca
- 1 galbenus de ou , lapte pentru uns deasupra
Preparam asa:
Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , oul batut usor , esenta de vanilie , un praf de sare si untul rece taiat bucatele. Se amesteca bine , pana se incorporeaza untul , se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece 30 minute .
Fomele se ung cu unt . Se tapeteaza cu aluat , se taie marginile si se tin pentru ornat . Se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a iesi aerul si se mai dau la rece cca. 15 minute .
Cuptorul se incalzeste la 180 grade . Se baga formele cu aluat la cuptor , 15 minute .
Intre timp se pregateste umplutura . Nucile se macina si se amesteca cu gemul .
Dupa 15 minute , aluatul se scoate din cuptor , se pune umplutura in fiecare . Din aluatul ramas se intinde o foaie si se taie fasii care se aseaza deasupra umpluturii. Se unge deasupra cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte . Se dau la cuptor inca 20 minute .
Sectiune
buna achizitie.arata minunat tartele tale.pupici
RăspundețiȘtergereSuper buna combinatia de nuca si gem!
RăspundețiȘtergereHermosas tartaleta me gustan mucho los frutos secos,abrazos grandes.
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereArata super tartele!
RăspundețiȘtergereSarah , merci , te pup.
RăspundețiȘtergereB.A sa stii ca da , e super combinatia intre gemul acrisor si nuca .
RăspundețiȘtergereRosita , gracias , abrazos.
RăspundețiȘtergereLady , multumesc.
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina .
RăspundețiȘtergereAsa cum iti ziceam si pe forum, trebui sa fie tare buna tarta ta, sunt convinsa.
RăspundețiȘtergereFoarte faine tartele! Si imi plac formele...
RăspundețiȘtergereArata demential! Iar fotografiile sunt de-a dreptul artistice-bravo! :*
RăspundețiȘtergereAsta e preferata sotului meu.
RăspundețiȘtergereCombinatia blat-nuca-gem ,il da pe spate de fiecare data . :)
Sa stapanesti sanatoasa formele si sa faci numai bunatati in ele . :))
Chef-A , fancy cake , Boabe de cafea , Lia , multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergere