miercuri, 28 septembrie 2011

Piept de pui cu sos de rosii

Sa mai vin si cu ceva sarat , ca dulce am tot facut . Nu ca nu as fi gatit nimic in ultimul timp , dar erau chestii deja facute si notate pe blog . Daca tot am "facut rost" de cateva "ustensile" pe care mi le doream si-n bucataria de aici ( care stateau suparate si singurele in bucataria de acasa ), cum ar fi grill-ul si blenderul , am zis sa le si folosesc.Piept de pui marinat in bere , la grill , sos de rosii si masline , alaturi de un orez simplu .


Avem nevoie de :
- 2 piepti de pui intregi , bere , sare , piper , boia de ardei dulce , usturoi granulat
- pt. sos : 4 rosii , 2-3 catei de usturoi , 1 ceapa , busuioc , masline negre , sare , piper , ulei de masline

Preparam asa :
Pieptul de pui se spala , se sterge , se bate usor cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper , boia de ardei dulce si usturoi granulat . Se pune intr-o punga  ce se poate inchide sau intr-o caserola , se toarna deasupra bere cat sa-l acopere si se lasa la frigider , la marinat , minim 3 ore .
Rosiile de decojesc si se taie cubulete . Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline , se adauga rosiile , ceapa tocata marunt , usturoiul tocat marunt si se lasa sa fiarba . Cand sosul se ingroasa se paseaza cu blenderul , se sareaza si se pipereaza , se adauga busuioc si masline negre taiate rondele . Se mai da un clocot .
Pieptul de pui se prajeste pe grill .


Se serveste cu sosul de rosii si masline , langa o garnitura de orez sau ce va place .

9 comentarii:

  1. arata bine.interesanta traba cu berea.n-am incercat.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarah , eu am mai facut cu ceva timp in urma , am aflat si eu de la altii. Le fragezeste .

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata reteta, buna si eleganta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. B.A buna sa stii .
    Sara & Miki , multumesc pentru apreciere si vizita .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...