Sa mai vin si cu ceva sarat , ca dulce am tot facut . Nu ca nu as fi gatit nimic in ultimul timp , dar erau chestii deja facute si notate pe blog . Daca tot am "facut rost" de cateva "ustensile" pe care mi le doream si-n bucataria de aici ( care stateau suparate si singurele in bucataria de acasa ), cum ar fi grill-ul si blenderul , am zis sa le si folosesc.Piept de pui marinat in bere , la grill , sos de rosii si masline , alaturi de un orez simplu .
Avem nevoie de :
- 2 piepti de pui intregi , bere , sare , piper , boia de ardei dulce , usturoi granulat
- pt. sos : 4 rosii , 2-3 catei de usturoi , 1 ceapa , busuioc , masline negre , sare , piper , ulei de masline
Preparam asa :
Pieptul de pui se spala , se sterge , se bate usor cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper , boia de ardei dulce si usturoi granulat . Se pune intr-o punga ce se poate inchide sau intr-o caserola , se toarna deasupra bere cat sa-l acopere si se lasa la frigider , la marinat , minim 3 ore .
Rosiile de decojesc si se taie cubulete . Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline , se adauga rosiile , ceapa tocata marunt , usturoiul tocat marunt si se lasa sa fiarba . Cand sosul se ingroasa se paseaza cu blenderul , se sareaza si se pipereaza , se adauga busuioc si masline negre taiate rondele . Se mai da un clocot .
Pieptul de pui se prajeste pe grill .
Se serveste cu sosul de rosii si masline , langa o garnitura de orez sau ce va place .
Suna delicios ce ai facut aici!
RăspundețiȘtergerearata bine.interesanta traba cu berea.n-am incercat.pupici
RăspundețiȘtergereAdina , merci , a fost bun.
RăspundețiȘtergereSarah , eu am mai facut cu ceva timp in urma , am aflat si eu de la altii. Le fragezeste .
RăspundețiȘtergereBuna papica ta!
RăspundețiȘtergereMinunata reteta, buna si eleganta. Pup!
RăspundețiȘtergereB.A buna sa stii .
RăspundețiȘtergereSara & Miki , multumesc pentru apreciere si vizita .
Delicios si frumos prezentat!Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo , merci .
RăspundețiȘtergere