miercuri, 14 septembrie 2011

Inghetata de banane

Tot cald afara , vara vrea sa mai stea putin in Romania , sa acumulez si eu caldura pentru perioada rece care va urma in curand in Finlanda . Asa ca , profit din plin de caldurica , dar ma racoresc putin cu o inghetata.


Avem nevoie de :
- 2 banane bine coapte , 95 g zahar , 1 galbenus de ou , zeama de la 1/2 lamaie , 75 ml smantana pentru frisca , 220 ml lapte 3.5% grasime

Preparam asa:
Bananele se curata si se fac piure . Se mixeaza cu galbenusul de ou , zaharul si zeama de lamaie . Piureul obtinut se amesteca cu laptele si smantana pentru frisca . Amestecul obtinut se toarna in masina pentru inghetata si se lasa sa merga 35 minute . Se scoate recipientul cu inghetata si se da la congelator pentru inca 30 minute.
Inghetata se serveste decorata cu ciocolata rasa sau diferite sosuri pentru inghetata.

7 comentarii:

  1. Imi place consistenta cremoasa,cred ca are un gust tare bun!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau si eu o cupa de inghetata asa de cremoasa si aromata.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca-i delicioasa.din pacate zmeura la mine nu se gaseste.o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce textura pufoasa are! Foarte bine arata! Problema mea e oul crud.
    Pupic :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Da , consistenta este cremoasa , asta imi place si mie , nu se simt cristale de gheata.
    Maya , o mica problema am si eu cu oul crud , dar mai "uit" cateodata.
    Va pup pe toate , multumesc pentru vizita si urari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai dory ce-mi faci tu mie...!! Te rog trimite-mi si mie o portie!;))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...