O prajiturica facuta inainte de a pleca in Romania , pentru drum . Putin bronzata la talpa , din cauza unei "bucatarese "care vrea sa faca prea multe lucruri in acelasi timp , dar gustoasa si aromata.
Avem nevoie de :
-1 ou , 1/2 cana ( cca.250 ml are cana mea ) de zahar , 1/2 cana de ulei , 1/2 cana de lapte , 250 g faina , 1/2 plic praf de copt , esenta de vanilie , 1 kg mere ,stafide , 2 linguri zahar , scortisoara , zahar pudra pentru presarat deasupra .
Preparam asa:
Oul se freaca bine cu zaharul , se adauga treptat uleiul , amestecand mereu. Apoi tot treptat se adauga laptele , esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina ( 20/28 cm).
Merele se dau pe razatoarea mare , se storc bine de zeama , se amesteca cu stafidele hidratate, zahar si scortisoara si se presara deasupra blatului .
Se da la cuptor , la 180 grade , 30-35 minute .
Cand se raceste putin , se presara deasupra zahar pudra.
Daca e cu meree pe placul meu!Pupici!
RăspundețiȘtergerear trebui sa fac si eu o praji cu mere , de multa vreme nu am mai facut :(...e fff buna prajiturica ta ;)...
RăspundețiȘtergereDeja ii simt aroma:). Chiar ar fi buna o praji cu mere pe ploaia asta care e pe la noi.
RăspundețiȘtergeresimplu si delicios !
RăspundețiȘtergereEstupenda prajitura,se ve tentadora y muy deliciosa ,abrazos grandes,
RăspundețiȘtergereMultumesc tuturor .
RăspundețiȘtergerevreau si euuuuu.unde ai fugit cu prajitura??pup
RăspundețiȘtergerePrajitura s-a papat pe drum :)
RăspundețiȘtergere