joi, 8 septembrie 2011

Prajitura cu mere

O prajiturica facuta inainte de a pleca in Romania , pentru drum . Putin bronzata la talpa , din cauza unei "bucatarese "care vrea sa faca prea multe lucruri in acelasi timp  , dar gustoasa si aromata.


Avem nevoie de :
-1 ou , 1/2 cana ( cca.250 ml are cana  mea ) de zahar , 1/2 cana de ulei , 1/2 cana de lapte , 250 g faina , 1/2 plic praf de copt , esenta de vanilie , 1 kg mere ,stafide , 2 linguri zahar , scortisoara , zahar pudra pentru presarat deasupra .

Preparam asa:
Oul se freaca bine cu zaharul , se adauga treptat uleiul , amestecand mereu. Apoi tot treptat se adauga laptele , esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina ( 20/28 cm).
Merele se dau pe razatoarea mare , se storc bine de zeama , se amesteca cu stafidele hidratate, zahar si scortisoara si se presara deasupra blatului .
Se da la cuptor , la 180 grade , 30-35 minute .
Cand se raceste putin , se presara deasupra zahar pudra.

8 comentarii:

  1. Daca e cu meree pe placul meu!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. ar trebui sa fac si eu o praji cu mere , de multa vreme nu am mai facut :(...e fff buna prajiturica ta ;)...

    RăspundețiȘtergere
  3. Deja ii simt aroma:). Chiar ar fi buna o praji cu mere pe ploaia asta care e pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Estupenda prajitura,se ve tentadora y muy deliciosa ,abrazos grandes,

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau si euuuuu.unde ai fugit cu prajitura??pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...