joi, 8 septembrie 2011

Prajitura cu mere

O prajiturica facuta inainte de a pleca in Romania , pentru drum . Putin bronzata la talpa , din cauza unei "bucatarese "care vrea sa faca prea multe lucruri in acelasi timp  , dar gustoasa si aromata.


Avem nevoie de :
-1 ou , 1/2 cana ( cca.250 ml are cana  mea ) de zahar , 1/2 cana de ulei , 1/2 cana de lapte , 250 g faina , 1/2 plic praf de copt , esenta de vanilie , 1 kg mere ,stafide , 2 linguri zahar , scortisoara , zahar pudra pentru presarat deasupra .

Preparam asa:
Oul se freaca bine cu zaharul , se adauga treptat uleiul , amestecand mereu. Apoi tot treptat se adauga laptele , esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina ( 20/28 cm).
Merele se dau pe razatoarea mare , se storc bine de zeama , se amesteca cu stafidele hidratate, zahar si scortisoara si se presara deasupra blatului .
Se da la cuptor , la 180 grade , 30-35 minute .
Cand se raceste putin , se presara deasupra zahar pudra.

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...