duminică, 19 decembrie 2010

Tort "Cadou"

Tort "cadou" facut de mine pentru mine , a doua incercare de tort invelit in fondant .
Tortul este cu blat clasic cu cacao , crema mousse de ciocolata alba.



Avem nevoie de:
- pt . blat : 6 oua , 6 linguri zahar , 6 linguri faina , 1 lingura cacao , 1/2 plic praf de copt
-pt. crema :190 ml frisca lichida , 375 g ciocolata alba , 3 g gelatina , 150 g frisca batuta
- pt decor : fondant , 100 g unt , 1 lingura zahar pudra , albus de ou

Preparam asa:
Albususrile se separa de galbenusuri si se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul apoi treptat galbenusurile  , apoi treptat cate o lingura de faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Se adauga cacao si se omogenizeaza.Se coace 30 min.in cuptor preincalzit.Cand se raceste blatul , se feliaza in 3 bucati.
Pentru crema , se hidrateaza gelatina in 30 ml de apa.Frisca lichida se incalzeste , dar sa nu fiarba , se adauga ciocolata maruntita si se maesteca pana se topeste.Se ia amestecul de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.Se adauga gelatina hidratata si frisca batuta si se amesteca bine.
Intr-o forma cu margini detasabile se aseaza prima treime de blat , se toarna deasupra 1/2 din crema , se da cateva minute la frigider sa se raceasca.Apoi se aseaza a doua treime de blat si se toarna restul de crema.Se da din nou la rece cateva minute , apoi se aseaza deasupra ultima parte de blat.
Tortul se tine la frigider cel putin 4 ore.
Untul se freaca cu zaharul pudra.Tortul se acopera cu un strat subtire de crema de unt.Se intinde foaia de fondant si se acopera tortul cu ea.Se inlatura surplusul si se preseaza bine pe toate partile pentru a se lipi bine fondantul.Se decoreaza cu fundita de fondant , care se lipeste cu albus de ou.

7 comentarii:

  1. superb!!!!! eu nus cu dulciurile, dar numai vazind acest tort ca deja am cascada in gura!!! si aperitivele arata delicios, bravoooo!!! o gospodina adevarata ce mai..oare cind o sa fiu in stare sa fac asa un tort si eu? da promit ca asta il incerc primu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e mare lucru , trebuie doar rabdare multa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, maaaare rabdare. Si perseverenta... Dar tu ai aceste calitati. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat poate fi de frumos !! si plin de arome !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Antonina, pentru aprecieri si pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte dragut! Dar blatul il insiropati?
    Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea insiropez blaturile , pentru ca nu-mi place .Daca va place puteti insiropa blatul , insa atentie sa nu fie prea mult pentru ca nu poate sustine apoi fondantul . Macar partea de jos eu as evita sa o insiropez.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...