marți, 24 ianuarie 2012

Pui vanatoresc

Am plecat la vanatoare ...pardon , la cumparaturi si m-am lovit de niste pulpe de pui .Si daca Geany pe Arta Culinara vorbea despre "pollo alla cacciatore" cu ceva timp in urma , bineinteles ca mi-a facut pofta , dar am tot amanat momentul fatal , pana astazi .Nu stiu cat e de originala  reteta , pentru ca am tot combinat diverse retete , dar a iesit ceva divin .


Avem nevoie de :
- 6 pulpe  de pui ( 3 superioare si 3 inferioare ) , 2 catei de usturoi , 2 cepe mici , o mana ciuperci din conserva , 2 rosii , 100 ml pasta  de rosii , 100 ml vin rosu ,50 g slanina , un pumn masline negre , fulgi de ardei iute , 250 ml supa de pasare , sare , piper , ulei de masline , patrunjel verde

Preparam asa :
Usturoiul se piseaza , se adauga sare , piper , ulei de masline si se face o pasta . Cu aceasta pasta se ung pulpele ( despielitate in prealabil ) si se dau la rece minim 2 ore , dar cel mai bine peste noapte .
Intr-o tigaie se pun la incins 3 linguri de ulei de masline , se adauga pulpele care au fost scuturate de marinata in care au stat . Se rumenesc in ulei si se scot pe prosop absorbant . In grasimea ramasa se adauga ceapa tocata marunt . cand devine aurie se adauga slanina taiata bucatele si ciupercile . Se calesc , apoi se adauga vinul . Se lasa sa dea in clocot , apoi se adauga rosiile fara pielita tocate marunt , sosul de rosii , supa de pasare , fulgii de ardei iute si maslinele , se sareaza si pipereaza daca mai este necesar si se lasa sa clocoteasca din nou .
Intr-o tava se aseaza pulpele de pui , se toarna deasupra continutul tigaii . Se acopera tava si se da la cuptor , cca . 30 minute  , apoi se scoate folia si se mai lasa descoperit cca. 15 minute .
Se presara deasupra patrunjel verde tocat .


Se serveste alaturi de un piure de cartofi sau paste .

19 comentarii:

  1. Ce bun este,am facut si eu saptamana trecuta dar n-am descarcat pozele.Reteta ta e ceva mai bogata ,eu am facut-o mai simpla.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. yamyyy merge de incercat ;) multumesc poop

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, o reteta senzationala!Bine te-am gasit, Dorina:X Imi place tare mult blogul tau si ce minunatii am gasit la tine:)O seara buna sa ai!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit in "casa " mea Maria . Te astept cu drag , ori de cate ori ai placerea .

      Ștergere
  4. Absolut delicios, e pe gustul meu, picant:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai facut o foame!!!...plec in bucatarie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne place foarte tare ! de regula pun bacon, dar merge oricum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu vazusem intr-o reteta pe un site strain cu pancetta, dar nu am si nici nu cumpar . Am in schimb o slanina de casa , adusa din Romania , cu un strat frumos de carne , care am zis ca merge perfect . Cred ca e supe si cu bacon .

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare delicios puiutul tau!!!Daca e picant, imi place la nebunie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi plac "picanteriile " , dar evit sa fac foarte picant din cauza fetitei . De data asta mi-am pernis sa ma joc putin cu picantul , pentru ca am avut altceva pentru ea .

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...