miercuri, 12 octombrie 2011

Pui cu sos de merisoare

Plecand de la Thanksgiving-ul canadian de acum cateva zile si de la curcanul cu sos de merisoare traditional , am ajuns si eu la o friptura cu sos de merisoare , dar cu pui , ca "ioc " curcan .


 Avem nevoie de :
-  pulpe si piept de pui , sare , piper , boia de ardei dulce , chilli , usturoi granulat , ulei , 1 cana supa de pui , 1 ceapa , 2 catei de usturoi .
- pt . sos : 100 g merisoare , 100 ml vin rosu sec , 2-3 linguri jeleu de merisoare , un cub de unt

Preparam asa :
Carnea se spala si se sterge . Uleiul se amesteca cu condimentele si cu amestecul obtinut se unge carnea. Se pune la frigider cateva ore sau peste noapte . Dupa ce s-a marinat , se pune in tava , se adauga ceapa taiata pestisori si usturoiul taiat feliute , se toarna supa deasupra si se acopera tava . Se da la cuptor cca. 20 minute . Se scoate capacul / folia cu care a fost acoperita tava si se mai lasa descoperita carnea pana se face  , stropind din cand in cand cu sosul din tava .
Intr-o tigaie se pune la topit untul , se adauga vinul si se lasa putin sa fiarba . Se adauga merisoarele si jeleul de merisoare si se lasa sa fiarba cateva minute . Atentie , merisoarele "pocnesc" si stropesc .
Carnea se serveste cu sos alaturi si o garnitura de cartofi piure .

7 comentarii:

  1. E la fel de bun si daca e pui nu curca. Pup1

    RăspundețiȘtergere
  2. Demential!!! am facut si cu coarne si merisoare si sunt innebunita dupa ambele combinatii.. zi si tu nu-s bune rau?? si nu zic ca mai arata si bine pe deasupra!! like!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la pui pui merisoare? Tare as fi curioasa sa vad ce gust are.

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am mancat niciodata in aceasta combinatie, dar de la tine as servi cu drag o portie!

    RăspundețiȘtergere
  5. DiaMar , incerc sa tin pasul cu voi .

    Anto , sunt bune rau , asa-i .

    Lady , da , am vazut si la americani si canadieni , nu am avut ocazia pana acum pentru ca nu aveam merisoare . acum gasesc din plin si incerc .

    Liana , be my guest .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...