miercuri, 19 octombrie 2011

Pizza cu ton

Aseara ... pofta de pizza , dar aveam pofta de o pizza ceva mai simpla , cu ton . Asa ca am prestat .


Avem nevoie de:
- pt.blat: 250 g faina , 1/2 cub drojdie proaspata (12.5 g) 1/2 lingurita sare , 1/2 lingurita zahar , 2 linguri ulei , 125 ml apa
 - sos de rosii cu busuioc , 1 conserva ton maruntit , 1 conserva porumb dulce , 1 ceapa rosie , cascaval


Preparam asa:
Drojdia se dizolva in cateva linguri de apa impreuna cu zaharul. Faina se amesteca cu sarea , drojdia dizolvata , uleiul si se toarna treptat apa calduta, framantand. Din aluat de fac 2 bile si se lasa sa se odihnesca pana pregatim restul ingredientelor ( vor rezulta 2 blaturi de cca.26 cm diagonala)
In tava unsa cu ulei se intinde cu mainile aluatul . Se toarna deasupra sosul de rosii , se rade putin cascavl , se presara tonul scurs de suc/ulei , se presara pestisori de ceapa , porumb si se da la cuptor 10 min . Dupa 10 minute se scoate , se mai rade cascaval deasupra si se da din nou la cuptor pana se rumeste usor deasupra ( eu coc la cuptorul preincalzit la 180-190 grade , cca.20 minute ).


5 comentarii:

  1. Ador pizza asta fff mult , insa ai mei nu si de aceea o fac fff rar ;((( ... arata super pizza ta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cat . Si la mine e cam tot asa , dar mai fac si cum imi place mie , sau fac pentru mine asa si pt sot cum ii place lui .

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozava!!!! la noi se mananca cu ochii inchisi :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu sti ce pofta mi-ai facut.
    Daca nu ar fi sa fac acum mancare, si daca ar fi fost sa-mi mai ramana timp si de pizza , as fi facut.
    Dar ..poate aleg calea mai usoara si comand la domiciliu una din oras.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sis , sa ai pofta , indiferent de calea aleasa.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...