miercuri, 17 august 2011

Placinta cu mere si migdale

M-am chinuit un car de vreme sa traduc reteta asta cu Google Translate  dintr-o revista finlandeza , dar acum nu-mi mai pare rau . A iesit o placinta delicioasa ( nah , ca mi-au murit laudatorii ) . Reteta avea date cantitatile in dl , asa am si cantarit eu , cu masura de lichide , dar am cantarit fiecare in parte si am sa scriu si cantitatile in grame.


Avem nevoie de :
- pt . blat : 150 g unt /margarina , 1 dl ( 90 g ) zahar , 1 ou , 3 1/2 dl ( 220 g ) faina  , 1 dl ( 60 g ) migdale macinate , 1 lingurita praf de copt , 1 lingurita scortisoara
- pt . umplutura: 800 g mere, 2 linguri zeama de lamaie , 1 dl ( 60 g ) zahar pudra , 1/2 dl ( 30 g) migdale macinate , 1 lingurita scortisoara , stafide .
- pt. decor : zahar pudra

Preparam asa:
Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul , apoi se adauga oul si se mixeaza. Faina se cerne cu praful de copt , se amesteca cu migdalele  si scortisoara si se adauga la unt . Se amesteca pana se incorporeaza ingredientele uscate , se formeaza o bila , care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca. 30 minute . Aluatul este unul destul de moale  , lipicios .
Merele se curata si se taie felii subtiri . Se stropesc cu zeama de lamaie . Scortisoara se amesteca cu migdalele macinate si zaharul pudra si se amesteca cu merele . Se adauga stafidele .
O tava ( 24 cm ) se unge cu unt . Se ia 2/3 din aluat si se intinde in tava , ridicand putin si pe margini in sus. Se pune umplutura si se acopera cu restul de aluat . Se inteapa cu furculita din loc in loc .
Se coace la 200 grade timp de 30 minute
Se pudreaza calduta cu zahar pudra .



6 comentarii:

  1. Arata excelent, cred ca si gustul i-a fost pe masura prezentarii! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc . Gustul e perfect din punctul meu de vedere , mare iubitoare de prajituri cu mere , de scortisoara . Faptul ca merele sunt taiate feliute si nu rase , dau o nota aparte , adica raman putin crocante , dar nu crude .

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmm,faina de tot combinatia! Îmi place :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Sis , las ca fac din nou cand vin acasa .

    RăspundețiȘtergere
  5. Da , Maya , si mie imi place combinatia . Ma gandeam sa incerc sa fac si cu prune .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...