Asta va fi ultima postare pe luna august , pentru o perioada probabil ca voi lipsi. Vineri plecam spre Romania , unde vom sta cca. 3 saptamani . Si daca tot mergem acasa , cred ca trebuie sa las pe blog ceva "de acasa" , ceva ce aminteste de copilarie , de vremuri fara griji . Ciocolata de casa , batonul delicios .
Avem nevoie de :
- 250 g lapte praf , 200 g zahar , 75 ml apa , 75 g unt , 1 lingurita esenta de vanilie , 2 linguri cacao
Preparam asa:
Apa si zaharul se pun pe foc mic , pana cand se topeste zaharul .Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete ( aceasta operatiune se face cu cratita luata de pe foc).Se ia cratita de de foc , se adauga esenta si untul taiat cubulete . Se amesteca bine pana se topeste complet untul . Laptele praf se amesteca cu cacao si se adauga in amestecul de unt si sirop de zahar. Se amesteca bine , cu un tel , sa nu ramana cocoloase (oops , la mine au mai ramas cateva ) .
O tava ( forma de chec in cazul meu ) se tapeteaza cu folie alimentara , apoi se toarna in ea ciocolata , se niveleaza si se da la frigider cateva ore , pana se intareste.
Se scoate din frigider , se rastoarna din tava si se feliaza cu un cutit umed
Avem nevoie de :
- 250 g lapte praf , 200 g zahar , 75 ml apa , 75 g unt , 1 lingurita esenta de vanilie , 2 linguri cacao
Preparam asa:
Apa si zaharul se pun pe foc mic , pana cand se topeste zaharul .Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete ( aceasta operatiune se face cu cratita luata de pe foc).Se ia cratita de de foc , se adauga esenta si untul taiat cubulete . Se amesteca bine pana se topeste complet untul . Laptele praf se amesteca cu cacao si se adauga in amestecul de unt si sirop de zahar. Se amesteca bine , cu un tel , sa nu ramana cocoloase (oops , la mine au mai ramas cateva ) .
O tava ( forma de chec in cazul meu ) se tapeteaza cu folie alimentara , apoi se toarna in ea ciocolata , se niveleaza si se da la frigider cateva ore , pana se intareste.
Se scoate din frigider , se rastoarna din tava si se feliaza cu un cutit umed
Ce mi-ar fi placut si mie sa fac dar din pacate nu se gaseste lapte praf.E minunata ciocolata de casa!
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti urez drum bun si vacanta placuta!
E buna! As manca intr-una!
RăspundețiȘtergereDe cand n-am mai mancat ciocolata de casa facuta intr-adevar in casa.
RăspundețiȘtergereDin comert am mai luat, dar nu se compara.
Ti-a iesit foarte fain.
foarte buna ciocolata de casa.folosesc exact aceeasi reteta ca si tine si sunt foarte multumita de rezultat.pupicei si concediu placut!
RăspundețiȘtergereFlory si aici gasesc greu lapte praf si nici nu e grozav , dar il aveam in casa si am zis sa-l folosesc.Dar o sa-mi aduc din Romania :)
RăspundețiȘtergereAlexandrina , da , e buna , si eu sunt mare fan.
RăspundețiȘtergereSis , sa-ti aduc?
RăspundețiȘtergereSarah , ma bucur sa te vad , te dadusem disparuta . Multumesc , concediul va fi foarte placut.
RăspundețiȘtergereTot spun ca fac, si nu am ajuns. Dar se apropie :D
RăspundețiȘtergereArata excelent! :*
Estos palos de chocolate caseros son lo mejor,se ven muy exquisitos,me encantan,abrazos grandes.
RăspundețiȘtergereHhehe...cioco de casa...favorita mea. De cand ma stiu o ador si niciodata nu m-am putut satura de ea...:)
RăspundețiȘtergeream facut si eu un fel dar parca a ta e mai buna. yamiii
RăspundețiȘtergereLady , si eu o ador .
RăspundețiȘtergereLiz , cred ca cel mai bun e cand e facut de altcineva :))
vai ce pofta mi-e....
RăspundețiȘtergereSi mie imi era , de aceea am si facut
RăspundețiȘtergereSalut, am facut ciocolata dupa reteta ta, doar ca am dublat cantitatile si am pus mai putin zahar. A iesit putin cam moale. Ca sa iasa mai tare las la fiert mai mult zaharul? Si cam cate minute in plus? Multumesc.
RăspundețiȘtergerewww.creatiffa.com
Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete. Banuiesc ca nu ai fiert destul siropul. Daca pui mai putin zahar la aceeasi cantitate de apa , trebuie fiert mai mult.
Ștergere