Reteta lui Alex de aici , cu mici modificari . Am facut doar 3 portii individuale , a iesit atat cat se vede , in mini vase ceramice . Cantitatile sunt pentru cele 3 portii.
Avem nevoie de :
- 3 mere potrivite , 120 g biscuiti , 30 g migdale macinate , 75+25 g unt , 2 linguri zahar , 1 lingurita scortisoara.
Preparam asa :
Merele se taie cubulete si se pun intr-o tigaie cu capac la inabusit cu 25 g unt si zaharul . Cand se inmoaie se lasa fara capac sa se reduca sucul. Cand sunt gata se presara deasupra scortisoara .
Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu migdalele macinate . Se incorporeaza untul rece cu degetele .
In forme se aseaza un start de mere , se uniformizeaza si se presara uniform deasupra amestecul de biscuiti.
Se da la cuptor , la 180 grade , cca.15 minute , pana prind culoare biscuitii .
Arata minunat!pupici!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta! E prima oara cand vad Apple Crumble.
RăspundețiȘtergereSi eu am tot amanat sa fac , dar avand niste mere pe care nu vroia nimeni sa le manance , am facut. E bun , rapid . data viitoare incerc varianta pentru ne-puturosi , cu aluat :))
RăspundețiȘtergere