luni, 8 august 2011

Gugelhupf cu ciocolata

Ca sa testez noua forma de silicon achizitionata sambata , am facut gugelhupf -ul asta , dar dupa o reteta de muffins putin modificata .



Avem nevoie de :
- 500 g faina , 3 linguri cacao , 1 lingura rasa praf de copt , 250 g zahar , 2 oua , 400 ml lapte , 120 g unt , 100 g ciocolata amaruie
- pt. decor : 100 g ciocolata cu lapte . 1 lingura ulei , migdale macinate

Preparam asa:
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne.
Ouale se bat cu zaharul , se adauga untul topit , laptele , apoi se incorporeaza usor amestecul cu faina. Se omogenizeaza si se adauga ciocolata amaruie taiata bucatele mici . Se omogenizeaza.
Forma se unge cu unt si se toarna in ea compozitia . Se coace in cuptorul preincalzit la 170' timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt , se scoate din cuptor si se mai lasa in forma 10 minute . Apoi se scoate pe platou.
Ciocolata cu lapte se rupe bucatele si se topeste pe baie de aburi impreuna cu uleiul . Se toarna peste gugelhupf si se presara deasupra migdale macinate.


Si sectiune

5 comentarii:

  1. ciocolatos si bun! arata tare bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , foarte ciocolatos , la mine in casa sunt amatori de ciocolata .
    Multumesc Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  3. E pe gustul meu,ador dulciurile ciocolatoase,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai pus forma de silicon la treaba? :D
    Arata bine ciocolatosul tau!Sa va fie de bine :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Maya , si am sa o mai pun , urmeaza ceva ne-ciocolatos .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...