marți, 30 august 2011

Ciocolata de casa

Asta va fi ultima postare pe luna august , pentru o perioada probabil ca voi lipsi. Vineri plecam spre Romania , unde vom sta cca. 3 saptamani . Si daca tot mergem acasa , cred ca trebuie sa las pe blog  ceva "de acasa" , ceva ce aminteste de copilarie , de vremuri fara griji . Ciocolata de casa , batonul delicios .



Avem nevoie de :
- 250 g lapte praf , 200 g zahar , 75 ml apa , 75 g unt , 1 lingurita esenta de vanilie , 2 linguri cacao

Preparam asa:
Apa si zaharul se pun pe foc mic , pana cand se topeste zaharul .Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete ( aceasta operatiune se face cu cratita luata de pe foc).Se ia cratita de de foc , se adauga esenta si untul taiat cubulete . Se amesteca bine pana se topeste complet untul . Laptele praf se amesteca cu cacao si se adauga in amestecul de unt si sirop de zahar. Se amesteca bine , cu un tel , sa nu ramana cocoloase (oops , la mine au mai ramas cateva ) .
O tava ( forma de chec in cazul meu ) se tapeteaza cu folie alimentara , apoi se toarna in ea ciocolata , se niveleaza si se da la frigider cateva ore , pana se intareste.
Se scoate din frigider , se rastoarna din tava si se feliaza cu un cutit umed

17 comentarii:

  1. Ce mi-ar fi placut si mie sa fac dar din pacate nu se gaseste lapte praf.E minunata ciocolata de casa!
    Te pup si-ti urez drum bun si vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand n-am mai mancat ciocolata de casa facuta intr-adevar in casa.
    Din comert am mai luat, dar nu se compara.
    Ti-a iesit foarte fain.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna ciocolata de casa.folosesc exact aceeasi reteta ca si tine si sunt foarte multumita de rezultat.pupicei si concediu placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Flory si aici gasesc greu lapte praf si nici nu e grozav , dar il aveam in casa si am zis sa-l folosesc.Dar o sa-mi aduc din Romania :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandrina , da , e buna , si eu sunt mare fan.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarah , ma bucur sa te vad , te dadusem disparuta . Multumesc , concediul va fi foarte placut.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot spun ca fac, si nu am ajuns. Dar se apropie :D
    Arata excelent! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Estos palos de chocolate caseros son lo mejor,se ven muy exquisitos,me encantan,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hhehe...cioco de casa...favorita mea. De cand ma stiu o ador si niciodata nu m-am putut satura de ea...:)

    RăspundețiȘtergere
  10. am facut si eu un fel dar parca a ta e mai buna. yamiii

    RăspundețiȘtergere
  11. Lady , si eu o ador .

    Liz , cred ca cel mai bun e cand e facut de altcineva :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie imi era , de aceea am si facut

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut, am facut ciocolata dupa reteta ta, doar ca am dublat cantitatile si am pus mai putin zahar. A iesit putin cam moale. Ca sa iasa mai tare las la fiert mai mult zaharul? Si cam cate minute in plus? Multumesc.

    www.creatiffa.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Siropul e zahar se lasa la fiert pana cand , daca iei o "bobita" din sirop intre doua degete si desfaci degetele , aceasta se intinde si se formeaza un fir intre degete. Banuiesc ca nu ai fiert destul siropul. Daca pui mai putin zahar la aceeasi cantitate de apa , trebuie fiert mai mult.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...