marți, 16 august 2011

Mititei

Cu ceva timp in urma vedeam pe blog la Gabi  o reteta de mititei care m-a facut sa-mi doresc enorm sa mananc , desi acasa nu ma prea omoram dupa ei ( pentru ca-i gaseam peste tot ) . Am tot amanat prepararea pastei din diverse motive , pana zilele astea cand s-a gasit al meu sot sa promita unor prieteni ca in week-end , cand ii vom vizita , vom duce pentru gratar ceva specific romanesc ( sau nu ?) . Acum mare bataie de cap pe mine , sa gasesc aici toate condimentele necesare. Cea mai mare bataie de cap mi-au dat-o oasele de porc necesare prepararii supei de oase care trebuie pusa in pasta de mititei .Pana la urma , cu chin , cu vai , am gasit niste coaste de porc .
Reteta a plecat de la Maya  , cu mici modificari aduse de Gabi . Eu am incercat varianta modificata . Au iesit mortali , in sensul bun al cuvantului .



Avem nevoie de :
- 1 kg carne tocata amestec vita si porc , 1 lingurita maioran , 1 lingurita cimbru uscat , 1 lingura boia de ardei dulce , 1 lingurita chimen , 1 capatana usturoi , sare , piper , 300 ml supa de oase , 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie

Preparam asa :
Usturoiul pisat se amesteca cu cimbrul , maioranul si chimenul macinat , apoi se adauga cateva linguri de supa de oase . Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor , mai putin supa . Se framanta adaugand cate putina supa pana s-a folosit cam jumatate din supa. Se lasa sa stea cca. 30 minute , apoi se adauga si restul de supa si se framanta . Vasul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider de pe o zi pe alta.
A doua zi se formeaza mititeii cu mana uda si se prajesc .



Eu am folosit ceva mai multa supa la preparare , cca. 350 ml , carnea gasita de mine fiind foarte uscata .

6 comentarii:

  1. Ciao, piacere di conoscerti, ti seguo e se ti fa piacere passa a trovarmi.
    Molto sfiziose queste salsicce!!!
    A presto

    RăspundețiȘtergere
  2. Il piacere e mio Laura .Grazie per la visita .

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare o reteta excelenta,am copiat reteta ,multumesc!
    Pupici si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmm, mi-ai facut pofta si mie de mititei! Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Petronela , incearca si nu vei regereta , sunt foarte buni , sanatate Mayei si Chef-A

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...