luni, 15 august 2011

Gugelhupf cu stafide

Azi am considerat ca nu am trebaluit destul prin bucatarie si ca ar mai trebui sa fac si ceva dulce . Bun , uzam in continuare forma de silicon , ca tare mult mi-am dorit-o .



Avem nevoie de :
- 4 oua , 200 g zahar , 10 g zahar vaniliat , 150 ml lapte , 125 ml ulei , 350 g faina , 50 g stafide , coaja rasa de la o lamaie

Preparam asa :
Ouale se bat intregi cu zaharul pana le creste volumul , se adauga zaharul vaniliat si coaja de lamaie . Se adauga treptata uleiul , apoi laptele . Faina se cerne si se incorporeaza treptat , amestecand cu telul sau cu lingura . Se adauga si stafidele hidratate .
Forma se unge cu unt / ulei si se toarna in ea compozitia .
Se coace in cuptorul preinxalzit la 170 grade , timp de 60 minute .
Se scoate din forma si se pudreaza cu zahar cat inca este putin caldut .


3 comentarii:

  1. Ce-mi plac chestiile astea la care nu trebuie sa separi albusuri de galbenusuri.Notat reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie Lilly , pentru ca aproape de fiecare data cand le separ , scap din galbenus in albusuri . Trebuie sa-mi fac rost de separator de oua .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...