marți, 17 mai 2011

Omizi cu stafide

Reteta este dintr-o brosura Dr.Oetker . Mi s-a parut amuzanta pentru copilasi si in speranta ca va manca si pitica mea mofturoasa , am prestat-o.





Avem nevoie de :
- 200 ml lapte , 60 g unt , 500 g faina , 1 plic drojdie uscata ( 7 g ) , 30 g zahar , 1 plic zahar vaniliat , 1/4 lingurita sare , 2 oua , 100 g stafide

Preparam asa :
Laptele se incalzeste , se pune in el untul sa se topeasca.Faina se amesteca cu drojdia , se adauaga zaharul , zaharul vaniliat , sarea , 1 ou intreg si un albus si amestecul de lapte cu unt.Se omogenizeaza si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se framanta pe planseta cu faina , se adaga stafidele ( se lasa deoparte 16 stafide pentru ornat )si se framanta in continuare .
Se formeaza un rulou de aluat .Se taie in 8 bucati egale . care la randul lor se taie in cate 5 bucati.Se formeaza bile si se aseaza strans una langa alta pe tava tapetata cu hartie de copt.Se obtin 8 omizi.Galbenusul ramas se amesteca cu lapte .Se ung omizile .Se pun cate 2 stafide pe capatul fiecarei omizi ca niste ochisori.


Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 minute.


5 comentarii:

  1. Dorina, ce frumoase ti-au iesit! :)
    Cred ca-s si tare gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cafeluta , multumesc .Sunt pufoase , ca o chifla dulce.Data viitoare as incerca sa pun ceva mai mult zahar, desi ma tem sa nu stric aluatul.
    Sorella , idee e din brosura , dar mi s-a spus ca puteam sa incerc sa le fac veverite sai pisici , poate aveau mai mult succes la mofturici.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) :)) :)) :)) :))
    Daaa,vezi,neaparat sa-ti cumperi ceva forme sa faci vevite :)))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idee draguta pentru cei mici!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...