marți, 24 mai 2011

Somon la cuptor cu cartofi cu smantana

Al meu sot a cumparat 2 bucati frumusele de cca.200 g fiecare de file de somon si ma gandeam sa-l fac intr-un mod simplu , pentru a-i pastra gustul divin . Langa el , niste cartofi cu smantana.





Avem nevoie de :
- 2 bucati (cca.200 g fiecare ) file de somon , 2 foi de dafin , sare , piper , busuioc , 1 lamaie , ulei
- pt.garnitura : - 3-4 cartofi , 200 g smantana , 50 ml lapte , 1 lingurita faina , sare , 50 g unt , 1 catel usturoi, cascaval

Prepram asa:
Somonul se spala si se sterge cu un servet absorbant.Intr-o tava se aseaza o bucata folie de aluminiu , se toarna putin ulei , se presara sare  , piper si busuioc uscat.Se aseaza fileurile de somon , se condimenteaza deasupra cu sare , piper si busuioc uscat , se aseaza pe fiecare bucata cate o frunza de dafin si o felie de lamaie.Se stoarce deasupra zeama de la jumatate de lamaie , se stropeste cu putin ulei si se impacheteaza in folie.Se da la cuptor 15 minute la foc potrivit.
Pentru garnitura se spala si se taie cubulete cartofii si se fierb pe jumatate in apa cu sare .Se storc de zeama si se aseaza intr-o tava unsa cu unt .Smantana se amesteca cu laptele  , faina si catelul de usturoi pisat.Se toarna deasupra cartofilor si se da la cuptor , cca.20 minute.Se rade deasupra cascaval si se servesc calzi.





Somonul este foarte fraged si foarte gustos, iar cartofii cu smantana , cu putin gust de usturoi cred ca merg foarte bine langa el.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...