sâmbătă, 4 septembrie 2010

Tort" Hello Kitty"

Pe 27 august printesa mea a implinit 2 anisori.Si pentru ca e fan pisicute am vrut sa-i fac un tort cu pisici.Este prima mea incercare de tort acoperit cu fondant , dar sunt multumita.Tortul in sine a fost cu blat roz si crema mascarpone si fructe de padure.



Avem nevoie de:
- Pt.blat : 5 oua , 5 linguri zahar pudra , 1 plic praf de budinca de capsuni , 3 linguri faina , 1 plic praf de copt
- Pt.crema : 250 g mascarpone , 200 ml frisca lichida , 3 linguri zahar pudra , 2 galbenusuri de ou
- 200 g fructe de padure
- Pt decor : fondant , 50 g unt , 1 lingura zahar pudra.

Preparam asa:
Cele 5 oua se separa.Se bat albusurile spuma tare , se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Cand s-a topit zaharul se adauga praful de budinca si faina amestecata cu praf de copt , trepta , cate o lingura.Se coace blatul in cuptorul preincalzit , 20 minute.Se lasa la racit si se taie in 3 parti.
Crema mascarpone se amesteca cu cele 2 galbenusuri , se adauga zaharul si frisca batuta tare.
Pe un platou se aseaza prima parte de blat , se intinde 1/2 din crema si se presara 1/2 din fructe.Se acopera cu a doua parte de blat.Deasupra se intinde restul de crema si se presara restul de fructe si se acopera cu cea de-a treia parte de blat.
Untul se freaca bine cu o lingura de zahar pudra si se unge tortul deasupra si de jur imprejur.
Din fondant se intinde o foaie de cca 2 mm grosime , cu care se acopera tortul, apasand bine pentru a nu ramane goluri de aer.Surplusul se taie .Se orneaza cu diferite forme, care se lipesc cu albus de ou bine batut.

6 comentarii:

  1. Si acum imi pare tortul asta facut la cofe.
    E fff reusit.

    RăspundețiȘtergere
  2. superr tortulll eu am8 ani si sunt la scoala in clasa a2a si ma cheama tot izabela si la ziua mea de 7 ani am avut cu hello kitty tortul

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,Dorina. Am citit reteta tortului cu fundita si aceasta de mai sus si am observat ca inainte de imbracarea tortului aplici acea crema de unt cu zahar. Este pentru o mai buna aderenta a fondantului? Sau doar asa preferi tu? Intreb, pentru ca nu prea ma pricep in acest domeniu, iar zilele urmatoare ma asteapta realizarea unui tort in forma de chitara imbracat in diferite nuante de fondant. Si inca o intrebare? Pot picta fondantul dupa ce il aplic pe tort(sub forma de accente) si daca da...cu ce fel de colorant alimentar? Am multa vointa,dar detaliile ma omoara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria , scuze pentru intarzierea raspunsului ,abia acum am vazut comentariu.Crema de unt o aplic pentru a se lipi bine fondantul de tort.Colorant eu folosesc gel si da , se poate picta cu el.Pana acum cateva zile eu nu am pictat pe torturi sau ornamente , dar la ultimul meu tort am pictat pe flori .Am dizolvat colorantul gel in putin alcool si am pictat cu pensula.Inteleg ca tu vroiai sa colorezi fondantul ...asta inca nu am incercat , dar poti face si asa , doar ca s-ar putea sa trebuiasca multa rabdare si sa aplici mai multe straturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. ok, sunt tone de tipuri dde fondant. ar fi bine sa precizezi care l-ai folosit sa stie omul cum arata fondantul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirela , in caz ca nu ai observat , era PRIMUL meu tort cu "fondant" , la vremea respectiva nu prea stiam eu multe despre "fondant" si ca sunt n-spe feluri . Acum te lamuresc , este fondant din marshmallows , iar in caz ca te intereseaza mai mult gasesti modul de preparare la "decorare torturi " in stanga paginii .
    Iti doresc toate cele bune .
    Si inca ceva , poti folosi ce "fondant" vrei la acoperit tortul .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...