Alaturi de dulceata de afine , dulceata de coacaze negre face parte din preferatele familiei. Eu , pur si simplu , o ador la papanasi . Asa ca daca anul acesta a fost sezon "forte" la coacaze negre , am facut niste dulceata . Este foarte simplu de facut , coacazele negre au foarte multa pectina , asa ca nu trebuie sa stai mult langa aragaz , la prepararea ei .
Avem nevoie de :
- 1 kg coacaze negre , 1 kg zahar , cca. 100 ml apa
Preparam asa :
Coacazele se spala si se scurg . Se pun intr-o crartita incapatoare , se adauga zaharul si apa si se lasa la fiert , la inceput la foc mare . Cand incepe compozitia sa fiarba , se da focul mai mic si se inlantura spuma formata . Se lasa la fiert cca. 30 de minute . Se face testul ... pe o farfurie rece se pune o lingura de dulceata , daca se incheaga , este gata.
Se ia de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin . Se toarna in borcane sterilizate , se pun capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus . Se lasa asa cca. 15 minute , apoi se intorc si se invelesc in prosoape . Se lasa invelite pana la racire completa .
Ce culoare frumoasa are, Dorina!
RăspundețiȘtergereDin pacate la noi coacazele, zmeura, afinele etc. costa o mica avere :(
Culoare si gust foarte fain , unde mai pui ca le-am luat gratis :) Din pacate , am reusit sa-mi aduc in Romania doar un borcan.
ȘtergereUn deliciu si are o culoare minunata!Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory , te pup.
ȘtergereLa boca se me hace agua es mi dulce preferido te ha quedado con una textura estupenda,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereAbrazos Rosita
Ștergerece culoare frumoasa are! daca gasesc sa culeg afine, fac si eu!
RăspundețiȘtergereSi cea de afine e fenomenal de buna
ȘtergereDulceturile din fructe de padure sunt cele mai fine si cu o aroma aparte. Pup!
RăspundețiȘtergereAsa e , au o aroma deosebita
ȘtergereAdor aceasta dulceata!!!
RăspundețiȘtergereDeci nu-s singura "nebuna" :))
ȘtergereMinunat arata si imi place tare mult dulceata de coacaze.
RăspundețiȘtergereMerci
ȘtergereFoarte bine arata,eu n-am mai apucat sa le fac dulceata doar pe ele,dar in sosul pentru cheesecake au fost o nebunie.
RăspundețiȘtergereEu pana anul acesta nu am facut dulceata din coacaze , dar o sa incerc sa fac cat mai des de acum incolo pentru ca e foarte usor de facut si e tare buna
ȘtergereDadaaa, si mie imi place dulceturile astea la papanasi, merg cel mai bine ;) Tare bine arata si cea de coacaze, si vasul...nu mai zic! Pup
RăspundețiȘtergereTie ti s-a pus pata pe vasul meu :))
ȘtergereCe culoare frumoasa!!!
RăspundețiȘtergerePup si zi faina:-)
Culoarea ca si culoarea , dar gustul ....
Ștergere