joi, 22 ianuarie 2015

Red Velvet Cupcakes

De mult vreau sa incerc tortul Red Velvet, dar pana la urma am hotarat sa fac cupcakes. Nu sunt pe deplin multumita de rosul obtinut , dar mai exersez, sper ca pana la urma sa-mi iasa exact cum trebuie. Banuiesc ca trebuia sa pun mai putina cacao, pentru ca era foarte tare cea pe care o aveam. Colorant am avut gel, am pus dupa ochi , pana mi-a placut mie culoarea obtinuta, nu as putea spune exact cantitatea.



Ingrediente necesare:
- pt. aluat: 125 g faina cernuta, 1/4 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita sare, 10 g cacao, 60 g unt la temperatura camerei, 1ou mare, 150 g zahar, 1 plic Finesse vanilie Bourbon, 120 ml lapte batut, colorant rosu, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita  otet
-pt. frosting: 250 g mascarpone, 1 plic Finesse vanilie Bourbon, 60 g zahar pudra cernut, 160 ml smantana pentru frisca 35% grasime, 70 g ciocolata alba

Preparam asa:
Cuptorul se incinge la 175 grade. In tava pentru muffins se aseaza hartiile speciale.
Faina se cerne cu sare, praf de copt si cacao. Untul se mixeaza pana devine moale, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine spuma. Se adauga oul si vaniliasi  se mixeaza pana se incorporeaza.
Laptele batut se combina cu colorantul rosu. Cu mixerul la viteza mica, se adauga alternativ amestecul cu faina si laptele batut colorat, incepand si terminand cu faina.
Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu otet, se lasa sa faca efervescenta si se adauga la mixul anterior.
Aluatul se imparte in mod egal in formele de cupcakes.Nu se umple forma  mai mult de 3/4 pentru a avea loc sa creasca.
Se coc cca. 20 de  minute.
Se scot si se lasa la racit.
Pentru frosting se mixeaza mascarpone cu vanilia si zaharul pudra, se adauga ciocolata alba topita pe baie de aburi si se omogenizeaza. Smantana pentru frisca se bate tare. Se adauga la crema si se amesteca bine pentru omogenizare. Crema se da la frigider 30 de minute.
Cu crema rece se decoreaza prajiturelele.

Sursa retetei:
Joyofbaking.com




2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...