luni, 19 ianuarie 2015

Saratele

O reteta simpla, un produs ce da dependenta. Multumiri Ioanei .


Avem nevoie de:
- cca. 500 g faina, 180 g lapte batut, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de sare, 200 g telemea, 250 g margarina, 1 galbenus ou + putin lapte pentru uns, mac/chimen/susan/seminte in/cascaval ras pentru presarat deasupra

Preparam asa:
Drojidia se dizova in putina apa calduta si se adauga la faina cernuta. Se adauga margarina , la temperatura camerei si telemeaua rasa. Se framanta usor aluatul pana devine nisipos, se adauga sare ( daca mai doriti, avand in vedere ca telemeaua e sarata) si laptele batut. Se framanta un aluat omogen , care se acopera si se pune la frigider cca. 30 de minute.
Se scoate  pe suprafata de lucru infainata si se intinde o foaie de cca. 2 mm grosime. Se taie saratelele in forma de fasii.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt , se pensuleaza deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se presara deasupra semintele dorite sau se lasa simple , dupa bunul plac. Se coc in cuptorul incins la 170 grade , cca. 15 minute, pana devin rumene la suprafata.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...