sâmbătă, 1 iunie 2013

Tort cu pisici - La Multi Ani de 1 Iunie!

1 Iunie - Ziua Copilului si un tort pentru copilul meu drag . Si nu se putea altfel decat cu pisici pentru o pisicoasa.
La Multi Ani tuturor copilasilor !


Avem nevoie de :
- pt. blaturi : 8 oua , 8 linguri de zahar , 8 linguri de faina , un praf de sare , 2 linguri extract de vanilie
- pt. crema: 500 g mascarpone , 500 ml frisca lichida , 150 g lapte condensat indulcit , 1 conserva 480 g fructe exotice , 10 g gelatina , 50 ml apa rece , 2 linguri zahar
- 100 g unt , 1 lingura extract de vanilie , 3 linguri zahar pudra
- pt. decor : fondant din marshmallows
- forma rotunda 26 cm diametrul , forma dreptunghiulara 24/32 cm

Preparam asa :
Se pregatesc 2 blaturi , unul rotund si unul dreptunghiular.
La fiecare blat se separa 4 oua , se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare , se adauga treptat 4 linguri  de zahar , 1 lingura extract de vanilie , treptat cate un galbenus. 4 linguri de faina cernuta se incorporeaza treptat in aluat , amestecand usor cu telul , de jos in sus. Se tapeteaza forma cu hartie de copt , se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca.20 de minute , pana trece testul cu scobitoarea.
Blaturile se lasa la racit. Cel rotund se taie in doua oe orizontala , iar cel dreptunghiular se taie fasii late de cca. 5 cm , cam cat este inaltimea la tava rotunda.
Pentru crema se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra , se adauga laptele condensat , frisca batuta tare , gelatina hidratata in cei 50 ml apa rece si topita pe baie de aburi , iar la final se incorporeaza fructele scurse de zeama. Se omogenizeaza.
In forma rotunda se aseaza folie alimentara , se aseaza prima parte din blatul rotund , se insiropeaza cu zeama de la compot. marginile tavii se imbraca in fasii din blatul dreptunghiular . Se toarna crema , se uniformizeaza , se aseaza partea a doua de la blatul rotund si se insiropeaza usor si ea. Se acopera cu file alimentara si se da la rece cca.4 ore.
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Tortul se scoate din forma , se imbraca in crema de unt si se da la frigider pentru 30 de minute . Se acopera cu fondant si decoratiunile dorite.


Se feliaza cu un cutit inmuiat in apa fiebinte.


12 comentarii:

  1. Cat de fain e!! La multi ani lui Isabella si tie, daca mai ai parinti! Pupam pisicoasele ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos tort ai facut, pentru pisicuta ta! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu asa un tort tot sa fii copil. Imi place decorul ca eu iubesc pisicutele si chiar am un motan birmanez membru de familie. Pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Daca aveti pisoi , trimit pisicoasa in vizita :)

      Ștergere
  4. Ellani se tot intreaba cum de reusesti si cu job, si cu un copil de educat/crescut, si sa mai ai rabdare si timp pentru asemenea torturi minunate. :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...