marți, 25 iunie 2013

Prajitura cu visine

O sa spuneti ...banala ... Poate , dar minunata. Blat pufos , visine acrisoare , pudrata cu zahar si servita cu un sos de vanilie ...


Avem nevoie de:
-  2 oua , 1 cana ( 250 ml) lapte , 1 cana ulei , 1 cana zahar , 1 lingura extract de vanilie , 1 plic praf de copt , 500 g faina , 300 g visine fara samburi

Preparam asa:
Ouale se bat spuma cu zaharul , se adauga treptat uleiul , apoi laptele , extractul de vanilie si treptat faina cernuta cu praful de copt. Se omogenizeaza .
Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se aseaza jumatate din compoztia de aluat. Visinele se dau prin faina , se scutura de excesul de faina si se aseaza peste aluat. Se toarna deasupra restul de aluat.
Prajitura se coace la 170 grade pentru cca. 40 de minute.
Se lasa la racit si se presara deasupra zahar pudra.


Se poate servi cu sos de vanilie.

10 comentarii:

  1. banala, nebanala, dar super delicioasa.eu rar gasesc visine.am descoperit anul trecut un visin in zona,da inca nu e facut.noi nici cirese nu avem inca coapte.iar capsunile abia acum incep a se coace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana , cunosc sentimentul , am trait si eu , stii...Fructele cu care am crescut si eram obisnuite a le avem la discretie sunt adevarate comori ...

      Ștergere
  2. De cele mai multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune ;) Si noua ne plac prajiturile de genul asta asa ca fur o felie de la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa furi , te servesc eu cu mare drag.

      Ștergere
  3. Minunata!!! Cu lapte nu am incercat desi am reteta de 2 ani de la o prietena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina , incearca , o sa-ti placa mult consistenta blatului.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...