luni, 13 iunie 2011

Porc in sos rosu

Cand nu cunosti o limba straina e mai bine sa te documentezi inainte sau sa iti iei un dictionar cu tine .Daca nu aplici nici una dintre variante , trebuie sa fii pregatita sa iei "teapa" si sa trebuiasca sa schimbi meniul. Asta sunt eu ...plec la cumparaturi , vreau carne pentru gulas , din comoditate vreau cubulete. Deschid frigiderul in super-market , pun mana pe doua tavite , le pun in cos si fuga la casa de marcat .Le platesc ...ajung acasa... Surpriza...carnea nu e cubulete , e fasii...Dupa ce ca nu stiu limba ,mai sunt si adormita, da' zau ca nu am observat . Schimbare de meniu ...adio gulas.


Avem nevoie de:
- 600 g pulpa  de porc , 1 ardei gras , 1 ceapa , 1 catel usturoi , 4-5 linguri sos de rosii , 50 ml vin rosu sec  ,2 foi dafin,  1 ligura unt , 2-3 linguri ulei , sare , piper , 250 ml supa de carne / legume , patrunjel verde

Preparam asa:
Carnea se taie fasii inguste si se pune intr-un amestec de unt si ulei incins.Se lasa sa se prajeasca putin pe toate partile si se scoate din tigaie.In grasimea ramasa se pune ceapa si usturoiul tocate marunt , se lasa pana devine ceapa transparenta.Se aduce carnea inapoi in tigaie , se pune pasta de rosii , foile de dafin , vinul , sare , piper si supa si se lasa sa fiarba pana scade lichidul si se face carnea.Se adauga ardeiul taiat fasii si se mai lasa cateva minute sa se inmoaie.Se presara deasupra patrunjel verde tocat.


Am servit cu cartofi noi la cuptor si o salata asortata.



Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...