vineri, 10 iunie 2011

Tort Aniversar

Astazi sarbatoresc 5 ani de casnicie , asa ca nu se putea fara tort.Am ales ca decoratiuni niste trandafiri portocalii , imi amintesc de un frumos cosulet cu trandafiri portocalii primiti in dar la nunta.Sunt 5 trandafiri , cate unul pentru fiecare anisor .
Blatul este clasic , cu cacao , crema de cocos , acoperit cu pasta de zahar .



Avem nevoie de :
- pt. blat : 6 oua , 6 linguri zahar , 5 linguri faina , 2 linguri cacao , esenta de vanilie , un praf de sare.
- pt. crema : 250 ml lapte , 100 g nuca de cocos razuita , 3 linguri zahar , esenta de vanilie , 10 g gelatina , 200 ml frisca lichida , 1 cutie mica compot de ananas
- pt.decor : unt , zahar pudra ,  pasta de zahar

Preparam asa:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul , apoi cate un galbenus si se mixeaza in continuare.Se adauga si esenta de vanilie.Faina se cerne cu cacao si se adauga treptat , amestecand usor cu telul .Se unge cu unt forma de tort , se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia.Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , cca 20 -25 min.
Se lasa la racit si se taie in 3 .
Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul , esenta de vanilie si nuca de cocos si se pune pe foc.Se lasa sa fiarba pana se absoarbe laptele , amestecand continuu.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa si se topeste pe baie de aburi sau la microunde.Se adauga in crema de cocos si se lasa la racit.Frisca se bate tare si se adauga in crema racita.Ananasul se taie cubulete si se adauga in crema.
Se umple tortul cu crema , se acopera cu unt amestecat cu zahar pudra , se acopera cu pasta de zahar si se decoreaza dupa bunul plac.


Si o felie


8 comentarii:

  1. Ce as manca si eu o felie...maine fac si eu ceva prajitura :)

    RăspundețiȘtergere
  2. yamyyyyy superb arata..cred ca demential e gustul :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani! sa fiti sanatosi, fericiti si sa va iubiti toata viata! Tortul este minunat...atat de finut...chiar potrivit pentru acest eveniment! FELICITARI si LA MULTI, MULTI MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si casa de piatra!

    In ceea ce priveste arta de a modela pasta, cred ca te descurci din ce in ce mai bine. Bravo!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Un tort elegant,de fapt toate arata foarte bine,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. Este favoritul meu , e foarte simplu , dar tocmai asta e farmecul lui .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...