sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Sarmale in vas roman

Daca am vas , il uzez la maxim zilele astea.Mentionez de la bun inceput ca eu urasc mararul si cimbrul , asa ca din sarmalele mele lipsesc cu desavarsire.





Avem nevoie de:
- 500-600 g carne tocata de porc , o varza murata , 50 g orez , 2 cepe , 1 lingurita boia de ardei , sare , piper , 1 cana apa , 200 g sunculita afumata , ulei.

Preparam asa:
Se desface varza , foaie cu foaie. Daca sunt prea mari foile , se taie pe jumatate.Ceapa se toaca marunt.
Intr-o tigaie se incinta uleiul , se pune jumatate din cantitatea de ceapa si se caleste pana devine aurie , se ia de pe foc si se adauga boiaua.Se pune peste carnea tocata , se adauga restul de ceapa cruda , orezul , sare si piper dupa gust. In frunzele de varza se pune compozitie de carne, se impatura marginile si se ruleaza sarmalele.Nu se strang prea tare , pentru a lasa loc la orez sa se unfle.
Varza ramasa se toaca marunt.
Pe fundul vasului se pune o parte din varza tocata , se aranjeaza sarmalele , printre ele "strecurand" si sunculita taiata felii. Deasupra sarmalelor se pune restul de varza tocata , se adauga apa , se acopera vasul si se da la cuptor , la foc mic , vreo 2 ore.Se mai verifica din cand in cand sa nu scada apa de tot si se mai adauga daca este necesar.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...