Aveam o pofta nebuna de paste si m-am gandit la varianta all'amatriciana.Am inlocuit pancetta din reteta originala cu bacon, dar si asa sunt delicioase si voi repeta "experienta" cat de curand.
Avem nevoie de:
- 300 g paste , 200 g bacon , 2-3 rosii , 1 ceapa micuta , 1 ardei iute mic , ulei , sare , pecorino , busuioc
Preparam asa:
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe cutie. Se strecoara si se pastreaza putina apa.
Intre timp se pregateste sosul.Se pune uleiul la incins , se adauga baconul taiat cubulete , se prajeste putin , se scoate si se pastreaza cald. Ceapa tocata marunt si ardeiul rotocoale se pun in uleiul ramas si se calesc pana ceapa isi schimba putin culoarea , se adauga rosiile decojite , fara seminte , taiate cubulete.Se lasa cam 5 minute , se pune inapoi baconul si se adauga sare. Se adauga in sos si pastele scurse si putina apa de la paste si se mai lasa pe foc 1 minut.
Pastele se aseaza pe farfurie , se presara cu pecorino ras si busuioc.
Avem nevoie de:
- 300 g paste , 200 g bacon , 2-3 rosii , 1 ceapa micuta , 1 ardei iute mic , ulei , sare , pecorino , busuioc
Preparam asa:
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe cutie. Se strecoara si se pastreaza putina apa.
Intre timp se pregateste sosul.Se pune uleiul la incins , se adauga baconul taiat cubulete , se prajeste putin , se scoate si se pastreaza cald. Ceapa tocata marunt si ardeiul rotocoale se pun in uleiul ramas si se calesc pana ceapa isi schimba putin culoarea , se adauga rosiile decojite , fara seminte , taiate cubulete.Se lasa cam 5 minute , se pune inapoi baconul si se adauga sare. Se adauga in sos si pastele scurse si putina apa de la paste si se mai lasa pe foc 1 minut.
Pastele se aseaza pe farfurie , se presara cu pecorino ras si busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu