miercuri, 26 ianuarie 2011

Paste all'amatriciana

Aveam o pofta nebuna de paste si  m-am gandit la varianta all'amatriciana.Am inlocuit pancetta din reteta originala cu bacon, dar si asa sunt delicioase si voi repeta "experienta" cat de curand.


Avem nevoie de:
- 300 g paste  , 200 g bacon , 2-3 rosii , 1 ceapa micuta , 1 ardei iute mic , ulei , sare , pecorino , busuioc

Preparam asa:
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe cutie. Se strecoara si se pastreaza putina apa.
Intre timp se pregateste sosul.Se pune uleiul la incins , se adauga baconul taiat cubulete , se prajeste putin , se scoate si se pastreaza cald. Ceapa tocata marunt si ardeiul rotocoale se pun in uleiul ramas si se calesc pana ceapa isi schimba putin culoarea , se adauga rosiile decojite , fara seminte , taiate cubulete.Se lasa cam 5 minute , se pune inapoi baconul si se adauga sare. Se adauga in sos si pastele scurse  si putina apa de la paste si se mai lasa pe foc 1 minut.
Pastele se aseaza pe farfurie , se presara cu pecorino ras si busuioc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...