marți, 17 august 2010

Lasagna

Mare amator...sotul. Si mie imi place , dar as prefera sa o faca altcineva , nu eu, cam multa munca.


Avem nevoie de :
- 1 pachet foi de lasagna ( eu am folosit 12 foi ), 200 g mozzarella
- pt sosul bechamel : 100 g unt , 2 linguri faina , 500 ml lapte , sare , piper , nucsoara.
- pt sosul bolognese: 500 g carne tocata (amestec vita si porc ) , 2 cepe , 2 catei usturoi , 2 rosii decojite , 3 linguri sos de rosii , 100 ml apa , sare , piper , bususioc , ulei.

Preparam asa:
Se prepara sosul bolognese : ceapa se toaca marunt , usturoiul se zdrobeste.Se calesc in ulei pana ceapa devine sticloasa , se adauga carnea tocata si se caleste pana devine carnea albicioasa.Rosiile se toaca marunt si se adauga in sos , se adauga si sosul de rosii si apa.Se pun condimentele si se lasa la fiert cca 30 de minute.
Intre timp se prepara sosul bechamel :se topeste untul , se adauga faina amestecand continuu cu telul.Se toarna treptat lapte fierbinte si se continua amestecarea.Se condimenteaza cu sare , piper si nucsoara.
Se unge o forma care merge la cuptor cu unt , se toarna un strat de sos bolognese si unul de sos bechamel si se aseaza 1/3 din foile de lasagna (fierte sau nu , depinde de care sunt).Se toarna deasupra inca un strat de sos bolognese si unul de sos bechamel.Se pune din nou un strat de foi.Se acopera cu sosuri si se pune ultima treime de foi.Se toarna deasupra restul de sos bolognese si sos bechamel si se acopera cu felii de mozzarella.
Se introduce vasul in cuptorul incalzit in prealabil , 35- 40 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...