luni, 9 august 2010

Iahnie de fasole

Cand eram la scoala , am stat o perioada la un internat si am mancat la cantina.Acolo , erau cateva feluri de mancare delicioase , printre care si iahnia de fasole. Fac si eu din cand in cand .Reteta am gasit-o pe Culinar.ro si am modificat-o putin .


Avem nevoie de:
- 1/2 kg fasole uscata , 2 foi de dafin , 2 cepe medii , 2 linguri faina , 3-4 linguri sos de rosii , sare , 1 lingurita bicarbonat de sodiu , ulei , patrunjel verde.

Preparam asa:
Se pune  fasolea la inmuiat de seara pana dimineata , apoi se pune la fiert in apa.Se arunca apa dupa cateva clocote.Se pune alta apa , se adauga bicarbonat de sodiu pentru a fierbe mai repede.Se pun si foile de dafin.Cand incepe sa se inmoaie fasolea , se adauga sare dupa gust.
Ceapa se toaca marunt , faina se amesteca cu sosul de rosii.
Cand este fiarta fasolea si apa a scazut , ceapa se caleste in putin ulei , se adauga amestecul de faina si sos de rosii si cateva polonice din zeama in care a fiert fasolea .Se adauga in cratita peste fasole si se mai lasa putin pe foc.Se presara deasupra patrunjel verde tocat.


Se poate servi cu carnati si muraturi.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...