duminică, 3 iulie 2016

Tort cu capsuni

S-a vrut a fi Tort Fraisier , dar cred ca e prea mult sa-l numesc asa, pentru ca am modificat destul de mult reteta. M-a lovit virusul in timpul emisiunii Bake Off Romania si nu am scapat de el. Am gasit reteta la ei pe site, dar am modificat blatul, iar deasupra in loc de martipan am pus pasta de zahar.


Ingrediente necesare:
- pt. blat: 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1 lingurita extract de vanilie, 2 linguri ulei , un praf de sare
- pt. crema mousseline: 250 ml lapte,1 baton de vanilie, 63 g de zahar, 25 g de ou, 38 g de galbenus, 23 g de amidon, 125 g de unt la temperatura camerei
- 500 g capsuni
- pt. sirop: 50 ml apa, 50 g zahar, 100 g capsuni
- pt. decor : 150 g pasta de zahar ( daca aveti martipan , e de preferat), 100 g ciocolata neagra, 3 capsuni
- forma rotunda 21 cm

Mod de preparare:
Pentru blat se pun ouale in bolul unui mixer, se adauga sare si se mixeaza, adaugand treptat zahar. Cand se termina cantitatea de zahar, se continua mixarea pana cand ouale isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul si extractul de vanilie, apoi treptat faina cernuta.
Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie, Compozitia se toarna in forma. Se coace la 180 grade, cca 30 minute.
Se lasa blatul la racit, apoi se taie in doua pe orizontala.
Pentru crema, se pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie.Se prepara un sodou din oua, zahar, amidon si putin lapte rece. Laptele fierbinte se toarna peste sodou si se amesteca. Se pune compozitia pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa. In crema de obtinuta se adauga, la cald, 25 g de unt.Se lasa la racit,apoi se mixeaza cu 100 g de unt la temperatura camerei.
Se prepara siropul din apa si zahar, apoi se pune in el 100 g de capsuni si se introduce la blender.
In forma de tort cu peretii detasabili se pune o parte din blat , se insiropeaza , apoi pe marginea formei se pun jumatati de capsuni cu partea taiata in exterior. Se pune jumatate din crema , restul de capsuni taiate pe jumatate, restul de crema( pastrati 1-2 linguri de crema pentru partea superioara) si se acopera  cu cea de-a doua parte de blat. Se insiropeaza. Deasupra se intinde in strat subtire crema pastrata.
Se intinde o foaie subtire de pasta de zahar/martipan si se decupeaza un cerc de diametrul tortului. Se aseaza deasupra tortului.
Se topeste ciocolata pentru decor , se pune intr-un cornet se se face model pe discul de pasta de zahar.
Se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata.
Se lasa la frigider 2 ore, apoi se scoate cu grija cercul formei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...