joi, 7 ianuarie 2016

Piept de rata cu ciuperci

De cand am vazut postarea Mayei am vrut sa gatesc piept de rata cu ciuperci , dar greu gasesc piept de rata. Inainte de Craciun , am gasit in sfarsit macanitoarea, al carei piept a fost repede folosit , mancat si cerut bis.


 Ingrediente necesare:
- un piept de rata intreg cu piele, sare , piper, ulei de masline
- 300 g ciuperci champignon brune, 100 ml smantana pentru gatit , sare , piper, 2 catei de usturoi intregi

Preparam asa:
Pieptul de rata se spala , se sterge bine de apa, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tigaie care merge si la cuptor se pune uleiul la incins, se pune pieptul de rata cu pielea in jos si se prajeste cca. 5 minute. Se intoarce si se prajeste si pe partea cealalta 2 minute. Se pune tigaia in cuptor si se gateste inca cca. 15 minute.
Se scoate carnea si se pastreaza la cald.
In tigaie se pun ciupercile taiate si usturoiul intreg si se gatesc cca. 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga smanatana si se mai gatesc vreo 2 minute.
Se servesc impreuna cu pieptul de rata.

Pofta buna!

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...