vineri, 22 ianuarie 2016

Tarta cu branza si visine

O tarta facuta cu ceva timp in urma, dar pe care nu am apucat inca sa o postez. Foarte fina , buna , aromata.


Ingrediente necesare:
- pt. blat: 300 g piscoturi , 150 g unt , 1 lingurita extract de vanilie
- pt. umplutura: 4 oua, 160 g zahar, 1 lingurita extract de vanilie, 50 g amidon alimentar, 750 g crema de branza, 250 g visine fara samburi
- 200 ml frisca lichida, cirese confiate
- forma rotunda 28 cm 

Mod de preparare:
Piscoturile se macina , se amesteca apoi cu untul moale si extractul de vanilie. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort cu marginile detasabile, tapetata pe fund cu hartie de copt. Compozitia se ridica si in sus  pe marginile formei.
Pentru umplutura se mixeaza ouale cu zahar si vanilie. Se adauga amidonul si crema de branza. Se omogenizeaza.Visinele scurse bine se amesteca in crema de branza , cu grija. Compozitia obtinuta se toarna peste blatul de piscoturi.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, cca. o ora.
Cand este gata, se scoate si se lasa la racit in forma. Cand este complet rece , se scoate din forma si se pune pe un platou.
Frisca se bate bine , se pune in pos si se decoreaza tarta cu ea. Se decoreaza cu cirese confiate , eventual cu fulgi de ciocolata.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...