luni, 13 aprilie 2015

Pasca rapida cu branza dulce , stafide si ciocolata

Nu este pasca traditionala , dar e buna rau. Reteta de pe Arta Culinara.

 
Avem nevoie de:
- pt. blat : 180 g zahar fin, 300 g faina, 40 g cacao, 200 g unt moale, 3 oua medii, 1 plic praf de copt
- pt. crema: 40 g amidon de porumb, 50 g unt moale, 100 g ciocolata alba topita, 500 g branza de vaci, 50 g stafide, 200 ml smantana lichida pentru frisca, 100 g smantana fermentata grasa, 150 g zahar fin, 4 oua, extract de vanilie, 'picaturi" de ciocolata
- pt. decor: zahar pudra sau sos de ciocolata
- forma 28 cm

Preparam asa:
Pentru blat se mixeaza bine ouale cu zahar, se adauga untul moale ,aproape topit. Se cerne faina cu praful de copt si cacaua si se adauga treptata la compozitie. Compozitia se toarna in forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , 15 minute.
Pentru crema se mixeaza untul cu ciocolata topita , branza de vaci , smantana lichida , smantana fermentata, ouale si zaharul. Se adauga amidonul , extractul de vanilie, apoi stafidele si la final picaturile de ciocolata.
Crema obtinuta se toarna peste blatul partial copt, se creste temperatura cuptorului la 180 grade si se coace pasca 60 de minute. Dupa 60 de minute pasca ar trebui sa fie usor rumena la suprafata dar inca moale la mijloc. Se va intari prin racire! Se lasa la racit complet si se scoate din forma.


Se serveste cu sos de ciocolata sau pudrata cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...