O tarta delicioasa, aromata, pe care neaparat trebuie sa o incerc vara, cand am fructe de padure proaspete.
Avem nevoie de :
- pt. blat : 300 g biscuiti simpli, 120 g unt, 50 ml lapte, 1 plic zahar vanilat
- pt. crema:: 1 cescuta orez cu bobul mare, 500 ml lapte, 80 g zahar, 1 pastaie vanilie, 250 g mascarpone , 200 ml frisca lichida, 15 g gelatina , 50ml apa rece
- 400 g fructe de padure, 1 plic gelatina rosie, 3 linguri zahar, 250 ml suc de visine
- forma tarta 28 cm
Preparam asa:
Biscuitii se macina , se amesteca cu untul topit, laptele si zaharul vanilat. Se preseaza pe fundul si marginile unei forme de tarta cu peretii detasabili unsa cu ulei si se da la rece.
Orezul se pune la fiert in lapte, se adauga zaharul si semintele din pastaia de vanilie. Se lasa la pe foc mic , pana cand orezul este fiert. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi. Se adauga la orezul cu lapte , se amesteca bine si se lasa la racit vreo 10 minute. Se adauga mascarpone si frisca batuta tare si se omogenizeaza. Se toarna crema peste blat si se pune tarta la frigider 1 ora.
Fructele se aranjeaza deasupra tartei.
Gelatina rosie se amesteca bine cu zahar , se adauga sucul de visine si se pune pe foc, cca. 1 minut. Se toarna deasupra fructelor si se pune tarta din nou la frigider pentru 15 minute.
Avem nevoie de :
- pt. blat : 300 g biscuiti simpli, 120 g unt, 50 ml lapte, 1 plic zahar vanilat
- pt. crema:: 1 cescuta orez cu bobul mare, 500 ml lapte, 80 g zahar, 1 pastaie vanilie, 250 g mascarpone , 200 ml frisca lichida, 15 g gelatina , 50ml apa rece
- 400 g fructe de padure, 1 plic gelatina rosie, 3 linguri zahar, 250 ml suc de visine
- forma tarta 28 cm
Preparam asa:
Biscuitii se macina , se amesteca cu untul topit, laptele si zaharul vanilat. Se preseaza pe fundul si marginile unei forme de tarta cu peretii detasabili unsa cu ulei si se da la rece.
Orezul se pune la fiert in lapte, se adauga zaharul si semintele din pastaia de vanilie. Se lasa la pe foc mic , pana cand orezul este fiert. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi. Se adauga la orezul cu lapte , se amesteca bine si se lasa la racit vreo 10 minute. Se adauga mascarpone si frisca batuta tare si se omogenizeaza. Se toarna crema peste blat si se pune tarta la frigider 1 ora.
Fructele se aranjeaza deasupra tartei.
Gelatina rosie se amesteca bine cu zahar , se adauga sucul de visine si se pune pe foc, cca. 1 minut. Se toarna deasupra fructelor si se pune tarta din nou la frigider pentru 15 minute.
Una din cele mai bune tarte pe care am gustat-o vreodata!
RăspundețiȘtergereTestata ! ;)
Thanks!
ȘtergereLa multi ani Dorina, un an nou fericit cu multa sanatate!
RăspundețiȘtergereDelicioasa tarta, sunt sigura!
La multi ani Any!
Ștergere