duminică, 26 octombrie 2014

Risotto cu fructe de mare

Sa mai scriu si eu ceva pe blog , ca prea s-au asezat panzele de paianjen pe el. Preparate am destule , timp nu am avut.
Azi o reteta de risotto cu fructe de mare, care mie imi place tare mult. Mi-ar fi placut sa folosesc la prepararea lui supa de peste, cred ca ar fi fost mai bun, dar in lipsa ei am folosit supa de pui pentru ca aia aveam in casa.


Avem nevoie de:
- 100 g orez pentru risotto , 200 g cocktail  fructe de mare , 1 ceapa micuta , un catel de usturoi, supa clara de pui ( cca. 5 polonice am folosit eu) , 50 ml vin alb sec, piper, ulei de masline , unt cat o nuca, parmezan razuit

Preparam asa:
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se pune ceapa tocata marunt  si se lasa pana devine translucida. Se adauga usturoiul tocat marunt si se caleste usor (atentie sa nu se arda). Se adauga orezul si se caleste pana devine transparent, apoi se adauga fructele de mare si vinul. Se adauga un polonic din supa fierbinte , se amesteca usor in orez si se lasa pana se absoarbe toata supa , apoi se mai adauga cate un polonic de supa , urmand acelasi procedeu de fiecare data. Se adauga atata supa cat e necesara pentru a se fierbe orezul al dente. Se adauga piper macinat , untul si parmezanul razuit, se amesteca si se lasa acoperit cu prosop si capac cateva minute.




 Se serveste imediat , pentru ca reincalzit nu mai are aceeasi consistenta.

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...