Kasutera este un pandispan cu miere des intalnit in Japonia , de origine portugheza ( a fost adus in Japonia de catre comerciantii portughezi), servit adesea alaturi de o ceasca de ceai. In mod traditional se face intr-o forma de lemn , dupa coacere partea de sus si cea de jos devin maronii , iar mijlocul ramane galben si pufos.
Am vazut reteta pe mai multe site-uri , insa am facut dupa reteta de aici. Nu stiu daca ceea ce mi-a iesit este ceea ce trebuia , insa mi-a placut consistenta si aroma pandispanului rezutat.
Avem nevoie de :
- 6 oua mari la temperatura camerei , 220 g zahar, 200 g faina de paine, 5 linguri miere, 2 1/2 linguri apa calduta
- 2 forme de chec 21/8/6
Preparam asa:
Faina se cerne de doua ori. Ouale se mixeaza, se adauga zaharul si se bat la viteza mare cca. 10 min. Volumul trebuie sa creasca de 4 ori ( recunosc , nu am avut rabdare atat, dar a crescut de vreo 3 ori).
Mierea se amesteca cu apa calduta , se adauga la amestecul de oua , mixand la viteza mica cca. 30 de secunde.
Se adauga faina , in trei reprize, mixand cca. 15 secunde dupa fiecare adaugare.
Compozitia obtinuta se toarna in formele tapetate cu hartie de copt, pana la 3/4 din forma (pandispanul va creste destul de mult). Forma se loveste de blatul de lucru de cateva ori , pentru a scoate bulele de aer.
Se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade , pe raftul din mijloc , cca. 40 de minute.
Imediat ce s-a scos din cuptor se scoate din forma , se dezlipeste hartia de copt si se inveleste pandispanul in folie alimentara. Se pune la rece peste noapte, cu fata in jos.
A doua zi se taie marginile laterale, apoi se taie felii.
Se serveste alaturi de o cana de ceai.
Am vazut reteta pe mai multe site-uri , insa am facut dupa reteta de aici. Nu stiu daca ceea ce mi-a iesit este ceea ce trebuia , insa mi-a placut consistenta si aroma pandispanului rezutat.
Avem nevoie de :
- 6 oua mari la temperatura camerei , 220 g zahar, 200 g faina de paine, 5 linguri miere, 2 1/2 linguri apa calduta
- 2 forme de chec 21/8/6
Preparam asa:
Faina se cerne de doua ori. Ouale se mixeaza, se adauga zaharul si se bat la viteza mare cca. 10 min. Volumul trebuie sa creasca de 4 ori ( recunosc , nu am avut rabdare atat, dar a crescut de vreo 3 ori).
Mierea se amesteca cu apa calduta , se adauga la amestecul de oua , mixand la viteza mica cca. 30 de secunde.
Se adauga faina , in trei reprize, mixand cca. 15 secunde dupa fiecare adaugare.
Compozitia obtinuta se toarna in formele tapetate cu hartie de copt, pana la 3/4 din forma (pandispanul va creste destul de mult). Forma se loveste de blatul de lucru de cateva ori , pentru a scoate bulele de aer.
Se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade , pe raftul din mijloc , cca. 40 de minute.
Imediat ce s-a scos din cuptor se scoate din forma , se dezlipeste hartia de copt si se inveleste pandispanul in folie alimentara. Se pune la rece peste noapte, cu fata in jos.
A doua zi se taie marginile laterale, apoi se taie felii.
Se serveste alaturi de o cana de ceai.
Faina tare prajiturica!
RăspundețiȘtergerePup draga mea!
Te pup si eu
ȘtergereSimpla dar arata tare bune. O saptamana frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergereMultumesc asemenea
Ștergere