luni, 10 iunie 2013

Tarta cu banane si nuca de cocos

O tarta aromata , absolut delicioasa , pe care o recomand din toata inima celor care iubesc bananele si aroma minunata a nucii de cocos.


Avem nevoie de :
- pt.  blat (500 g): 185 g unt, 1/2 lingurita rasa de sare , 1 galbenus de ou , 3 linguri lapte gras , 1 lingura zahar , 250 g faina + faina pentru infainat suprafata de lucru
- 4 oua , 125 ml lapte , 150 g zahar pudra , 140 g nuca de cocos razuita , 1 fiola esenta de rom , 3 banane , sucul de la 1/2 lamaie
 - forma pt. tarta 26 cm diametrul

Preparam asa :
 Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol si se inmoaie cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga sare si galbenusul de ou , apoi se adauga treptat faina cernuta. Zaharul se dizolva in lapte si se adauga la compozitie. Se amesteca usor cu lingura in continuare pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru infainata si se framanta usor. Se formeaza o bila de aluat , care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Se intinde o foaie rotunda pe suprafata infainata , se aseaza in forma de copt unsa cu unt  , se taie surplusul. Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la frigider pentru inca 30 de minute.
Se coace la 180 grade pentru cca. 15 minute.
Ouale se bat cu laptele , se adauga 125 g zahar pudra , nuca de cocos si esenta de rom.
Bananele se decojesc , se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Crema se toarna peste blat si se coace 20 de minute.
Se scoate tarta , se aseaza deasupra rondelele de banane , se presara deasupra restul de zahar pudra si se pune din nou in cuptor pentru cca. 10 minute.


Se scoate din forma si se lasa la racit , apoi se feliaza si se serveste.


14 comentarii:

  1. Buna si parfumata, bananele imi plac mult. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Cristina , e gata de mult , dar pentru tine fac alta si te astept cu drag.

      Ștergere
  3. Absolutamente delicioso y hermoso dorina me encanta de plátano,abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zilnic mancam banane ca niste cimpanzei, ca suntem fani! Am trecut-o pe lista, ca-i tare faina ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ma-nvart de ceva vreme pe langa retete de ceva dulce cu banane,pentru o iesire la iarba verde cu prietenii,asa ca,mi-a picat la tanc reteta,sau am picat eu la ea,mai bine zis :)Asta daca nu ma bantuie si-o fac pentru noi mai intai.
    Si ca sa-ti raspund si pentru celalat mesaj,mi-e dor si mie sa mai povestim,dar cum timpul se cronometreaza impotriva noastra,se pare ca nu prea mai avem timp nici una din noi pentru a fi prezente mai mult pe forum. :(
    Totusi,sper ca,in ciuda acestui fapt, te-ai reacomodat pe deplin si esti mult mai fericita acum Oricum, mai 'bate' Ellani la 'usa' cand apare cate un 'ochi' pe ceas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ellani , sigur o sa-ti placa , merge foarte bine la iarba verde , se pastreaza bine.
      Te astept oricand cu mare drag in "casa" mea.

      Ștergere
  6. Facut(da,de-abia acum a prins viata din cauza de soare lipsa in week-endurile de pana),placut la toata lumea,se repeta la sigur!Un mare multumesc pentru idee!(Ellani)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...