joi, 6 iunie 2013

Sangria

Sangria este un punch specific Spaniei , Portugaliei si unor tari din America de Sud , din vin rosu sec cu adaos de fructe ( portocale , lamai , piersici , capsuni , lime ), suc de fructe , un indulcitor (zahar , miere) si uneori bauturi carbogazoase gen Sprite.
Eu am renuntat la bautura carbogazoasa si l-am facut doar din vin , miere , suc de portocale ( fresh) , portocale si lamai.


Avem nevoie de  300 ml vin rosu sec , 100 ml suc de portocale ( fresh) , 1 portocala , 1/2 lamaie , 1 lingura cu varf miere de albine

Intr-o carafa / borcan / bol se toarna vinul , se adauga sucul de portocala , portocala si lamaia taiate felii si mierea , se amesteca si se pune la frigider , la macerat pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte.


Se serveste rece , eventual se pot adauga si cuburi de  gheata si merge perfect in compania unei paella.



6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...