luni, 20 mai 2013

Tarta cu branza si capsuni

A venit caldura , deci mai lasam la o parte cuptorul si preparam deserturi "la rece". Un bun exemplu este aceasta tarta , usor de realizat , aromata si revigoranta.


Avem nevoie de :
- pt. blat : 300 g biscuiti simpli , 150 g unt , 50 ml lapte , 2 linguri zahar pudra , 1 lingura extract de vanilie
- pt. crema: 250 g quark , 200 ml smantana pentru frisca , 4 linguri zahar pudra , 300 g capsuni , 20 gelatina, 50 ml apa rece
- 10 capsuni , 50 g ciocolata , 1 plic tort jellee incolor , 1 lingura zahar , 250 ml apa
- forma tarta 26 cm diametrul

Preparam asa :
Biscuitii se macina. Se adauga 2 linguri zahar pudra , extractul de vanilie , untul topit si laptele si se omogenizeaza. Amestecul rezultat se preseaza intr-o tava de tarta unsa cu ulei , inclusiv pe margini.Tava se da la rece pentru 15-20 de minute.
Intre timp se prepara crema. Quarkul se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Smantana pentru frisca se bate tare , se adauga zaharul pudra ramas.
Gelatina se hidrateaza in apa si se topeste pe baie de aburi. Se lasa putin la racit.
200 g de capsuni se paseaza. Restul 100 g se taie cubulete.
Piureul de capsuni se adauga la branza , se mixeaza , se adauga si frisca batuta si gelatina. Se omogenizeaza si se pun in amestec si capsunile taiate cubulete. Se amesteca cu grija si se toarna crema peste blat.
Se pune la frigider cca. 30 de minute.
Cele 10 capsuni se taie jumatati pe lung. Tort jellee se amesteca cu zahar si apa si se pune pe foc 1 minut.
Se scoate tarta de la frigider , se aranjeaza pe ea jumatatile de capsuni. Cu o pensula se ung capsunile cu tort jelee.
Ciocolata se taie aschii cu un cutit de curatat legume si se aseaza in mijlocul tartei.
Tarta se da din nou la frigider pentru 3-4 ore.


Se scoate din forma si se taie cu un cutit umezit cu apa calda.

14 comentarii:

  1. Eu nu reusesc sa renunt la cuptor vara. Bine asta nu inseamna ca gatesc la cuptor des, insa daca vreau sa fac ceva, caldura nu ma opreste :)))!
    Tarta ta arata impecabil si cred ca-i si foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Any ,nici eu nu pot renunta la cuptor complet , dar uneori chiar nu mai am chef sa cresc temperatura in casa si atunci apelez la metoda "la rece".
      Multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
    2. Ohhh Dorina se ve perfecta muy tentador muy linda,abrazos y abrazos.

      Ștergere
  2. Ce inbietoare este, ador capsunile. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, greu de muncit la cuptor pe caldurile astea, care ne-au luat cam repede:) Un deliciu prajiturica ta!Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare vesela praji asta a ta, Dorina! Imi place ;). Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana , a fost facuta pentru o ocazie speciala , trebuia sa fie vesela :)

      Ștergere
  5. Delicioasa!!! Eu ma incumet sa o fac, dau drumul la aer conditionat, daca e prea cald!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fericitooo , ai aer conditionat in bucatarie.

      Ștergere
  6. Frmoasa si delicioasa tarta! Si eu mai renunt la cuptor vara, dar evident tot acolo ma pun sa agatesc mancarea mea preferata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pot renunta la cuptor si nici nu vreau s-o fac oricat de cald este , doar uneori , din comoditate o fac.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...