luni, 8 aprilie 2013

Pui cu tarhon

O alta reteta a Nigellei Lawson pe care am incercat-o si care mi-a placut foarte mult. Recomand a se folosi tarhon proaspat (in acest caz se injumatateste cantitatea de tarhon ). Eu nu am avut , asa ca am folosit uscat.



Avem nevoie de :
- 2 bucati piept de pui , 2 linguri ulei , 3 fire ceapa verde , 1 lingurita tarhon uscat , 100 ml vin alb sec , 1/2 lingurita sare de mare , 100 ml smantana lichida pentru gatit , piper alb macinat , patrunjel verde tocat

Preparam asa :
Se pune la incins uleiul intr-o tigaie incapatoare , se adauga ceapa verde tocata fin si tarhonul si se calesc 30 de secunde . Se aseaza fileurile de pui in tigaie cu partea bombata in jos si se lasa la prajit 5 minute. Daca ceapa verde incepe sa se prajeasca se ia cu o lingura si se pune deasupra carnii.  Se intorc fileurile , se adauga vinul si se lasa sa dea un clocot , se adauga sarea. Se pune capac si se lasa la fiert cca. 10 minute , la foc mic.
Se scoate pieptul de pui pe farfurii , iar sosul se readuce pe foc. Se adauga smantana lichida , se amesteca si se presara patrunjel verde tocat foarte fin si piper alb. Se toarna sosul peste carne.


Se serveste cu legume la abur , orez .

10 comentarii:

  1. Ce bine arata! O farfurie colorata si apetisanta!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noua ne place mult tarhonul si-l folosim in multe retete. Cred ca-i tare bun puiul tau in sos de tarhon. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pana acum nu am folosit tarhon , nu stiu de ce ma feream de el , dar acum ca l-am incercat , pot spune ca o sa-l folosesc des.

      Ștergere
  3. Ce bine arata, imi plac mancarile cu sos.
    Draga mea, te astept la un concurs; http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac mult mancarurile cremoase si binenteles la sfarsit curat tot din farfurie frumusel, cu o bucata de paine proaspata :)!

    RăspundețiȘtergere
  5. Senzational puiul preparat asa! Cu siguranta il voi incerca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca-l si poate revii cu impresii. Multumesc pentru vizita.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...