joi, 25 aprilie 2013

Tarta cu mere si crema de vanilie

O tarta delicioasa , cu un blat aromat cu migdale , crema de vanilie si mere.



Avem nevoie de:
- pt. blat : 300 g faina , un praf de sare , 150 g unt la temperatura camerei , 1 lingura extract de vanilie , 140 g zahar pudra , 30 g migdale prajte si macinate , 1 ou
- pt. crema : 2 oua , 250 ml lapte , 1 plic ( 40 g ) praf de budinca de vanilie , 3 linguri zahar pudra
- 2 mere golden , 1 lingura zeama de lamaie , 50 g unt , 2 linguri zahar tos +1 lingura zahar tos pentru presarat deasupra
- forma 26 cm diametrul

Preparam asa :
Intr-un vas se cerne faina , se adauga praful de sare si bucatele de unt. Se freaca faina cu untul cu ajutorul degetelor pana cand amestecul devine nisipos. Se adauga extractul de vanilie , zaharul pudra si migdalele macinate. Se omogenizeaza si se face o "groapa" in mijloc. Se pune oul intreg si se aduce treptat faina peste el. Se framanta pana cand aluatul devine omogen , dar inca usor lipicios. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cca. 4 ore.
Se scoate de la frigider si se intinde o foaie rotunda pe suprafata de lucru infainata. Se aseaza in forma de copt unsa cu unt , ridicand si pe margini , se taie surplusul , se inteapa cu furculita din loc in loc si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Se scoate de la frigider , se acopera cu hartie de copt , se pun deasupra boabe de fasole sau pietricele pentru copt si se coace , la 180 grade , cuptorul preincalzit , pentru 15 minute.
Intre timp se pregateste crema. Ouale se bat cu zahar , se adauga laptele treptat , apoi praful de budinca si se omogenizeaza.
Tava cu blatul se scoate din cuptor , se indeparteaza hartia de copt cu boabele de fasole , se toarna deasupra crema si se da la cuptor pentru 25 de minute , la 180 grade.
Se scoate cotorul la mere si se taie semiluna , felii cat mai subtiri. Untul se pune intr-o tigaie incapatoare ,se lasa la topit , se adauga zaharul si zeama de lamaie, se lasa pana se dizova zaharul , apoi se aseaza feliile de mar. Se lasa in tigaie cateva minute , pentru a se imnuia usor.
Tarta se scoate din cuptor , se aranjeaza deasupra feliile de mar , se presara deasupra zahar tos si se mai pune in cuptor , pentru cca. 10 minute sau sub grill 5 minute.
Se lasa la racit in tava 10 minute , apoi se scoate pe platou.
Se taie rece , daca aveti rabdare .



5 comentarii:

  1. Tarta e minunata, insa narcisele m-au cucerit! Din muuuuuuuultele feluri de narcise, acestea sunt de departe preferatele mele!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...