vineri, 19 aprilie 2013

Melci cu nuca

La prepararea aluatul pentru acesti melci am folosit , cu mici modificari , reteta de la kanelbullar ( chifle suedeze cu scortisoara) , care mie mi-a placut tare mult , pentru ca se pastreaza pufos mai multe zile la rand. Metoda de rulare este aceeasi , prezentata in postarea sus mentionata.


Aem nevoie de :
- pt. aluat : 325 g faina , 60 g unt , 1 ou , 150 ml lapte , 1/2 lingurita sare , 60 g zahar , 2 lingurite drojdie instant, 1 lingurita extract de vanilie
- pt. umplutura: 70 g unt , 125 g nuca macinata, 1 fiola esenta de rom
- zahar perlat

Prepram asa:
Faina se cerne . Se adauga untul rece cubulete si se framanta cu degetele pana se incorporeaza in faina . Se adauga sarea , zaharul , extractul de vanilie si drojdia . Oul se bate si se imparte in doua . Jumatate se amesteca cu laptele caldut si se adauga la compozitia uscata .Cealalta jumatate se patreaza pentru uns melcii la final . Se amesteca si se framanta un aluat omogen , elastic. Se lasa la crescut , la loc cald , pana isi dubleaza volumul .
Pentru umplutura se amesteca nuca macinata cu untul la temperatura camerei , se adauga esenta de rom si se omogenizeaza.
Dupa ce a crescut aluatul , se mai framanta putin pe suprafata de lucru usor infainata . Se intinde o foaie dreptunghiulata de cca 1/2 cm grosime . Se unge cu umplutura si se ruleaza . Ruloul obtinut se taie cu un cutit bine ascutit in 12 bucati egale . Fiecare bucata se aseaza pe cate o hartie pentru muffins si se aseaza pe tava . Se lasa la dospit inca 30 minute .
Jumatatea de ou care a ramas de la aluat se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul rezultat se ung rulourile si se presara deasupra zahar perlat .
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , cca.15 minute.

 

12 comentarii:

  1. He, he, ce simpatice sunt rulourile.
    Si-mi place ca se coc repede, nu te lasa sa astepti de-ti vine rau de pofta :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador dulciurile cu nuca,iar rulourile tale imi fac o pofta nebuna,arata grozav!We minunat iti doresc,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult acesti melci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac melcii cu nuca , de aceea am si incercat sa fac.

      Ștergere
  4. Daca au nuca, atunci nu refuz unul:)Mmm, tare apetisanti mai sunt!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna apetisant si e vremea lor, asa ca le trecem pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  6. Melcisorii cu nuca erau preferatii mei.Ii cumparam in pauza, de la patiseria de langa scoala.Erau si insiropati.Poate ii fac pe ai tai sa-mi aduc aminte de vremuri de mult apuse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt perfecti la pachetel , de aceea am si facut. As fi onorata sa-i incerci. Te pup draga mea.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...